Pinaattikeitto
Pinaattikeitto on mukavan lämmitävä ja maukas lounas. Veikeän vihreä soppa on helppo tehdä itse alusta asti.
Ainekset
Pinaattikeitto
- 300 g tuoretta pinaattia
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 2 dl kasvislientä
- 2 dl kermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 4 rkl maustamatonta jogurttia tai smetanaa
Valmistusohje
Pinaattikeitto valmistuu helposti näin:
1. Huuhdo pinaatti runsaalla kylmällä vedellä. Valuta ja kuivaa. Kuori ja hienonna sipulit pieneksi. Kuumenna öljy kasarissa, lisää voi sekä sipulit ja kuullota kevyesti. Lisää pinaatit ja paista miedolla lämmöllä noin 2–3 minuuttia.
2. Lisää kasvisliemi ja kerma, hauduta noin 5 minuuttia. Aja sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sosekeitoksi. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
3. Viimeistele maustamattomalla jogurtilla tai smetanalla.
4. Pinaattikeitto on herkullista myös perinteiseen tapaan keitetyn kananmunan kanssa.
Resepti on kirjasta Isät kokkaa (Cozy publishing).
Vinkki: Tuunaa pinaattikeittoa, kokeile kukkakaali-pinaattikeittoa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet nokkoskeiton
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous