Pinaatti-lehtikaalilettuja, hummusta ja granaattiomenasurvosta
Pinaattiletuista saa himpun verran maukkaampia, kun joukkoon surauttaa lehtikaalia ja vaihtaa valkoiset vehnäjauhot kauraan. Pirteä granaattiomenasurvos on hauskaa vaihtelua puolukkahillolle.
Ainekset
Pinaatti-lehtikaaliletut:
- 50 g (5 annospalaa) pakastepinaattia
- 100 g lehtikaalia
- 1 tl öljyä
- 4 dl kauramaitoa
- 3 kananmunaa
- 1/2 dl juoksevaa margariinia
- 3 dl kaurajauhoja
- 3/4 tl suolaa
Paistamiseen:
- juoksevaa margariinia
Lisäksi:
- 1 ps (250 g) granaattiomenan siemeniä
- 2 rkl sokeria
- 1 prk (200 g) kaupan valmista hummusta
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti jääkaapissa tai mikrossa. Huuhtele ja hienonna lehtikaali ja paista pannulla tilkassa öljyä, kunnes lehtikaali on pehmeää.
2. Sekoita kulhossa kauramaito, munat, juokseva margariini, kaurajauhot ja suola. Anna turvota 30 minuuttia. Lisää sulatettu pinaatti ja lehtikaali.
3. Kuumenna rasvaa lettupannun koloissa. Lisää koloihin noin 1 dl taikinaa. Paista lettuja keskilämmöllä, kunnes pinta on sienimäinen ja hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta paistetut letut lautaselle ja peitä toisella lautasella tai alumiinifoliolla, jotta letut pysyvät lämpiminä.
4. Sekoita granaattiomenan siementen joukkoon sokeria ja murskaa haarukalla hieman.
5. Tarjoile pinaatti-lehtikaalilettujen kanssa hummusta ja granaattiomenasurvosta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous