Pinaatti-lehtikaalilettuja, hummusta ja granaattiomenasurvosta
Reseptit

Pinaatti-lehtikaalilettuja, hummusta ja granaattiomenasurvosta

Pinaattiletuista saa himpun verran maukkaampia, kun joukkoon surauttaa lehtikaalia ja vaihtaa valkoiset vehnäjauhot kauraan. Pirteä granaattiomenasurvos on hauskaa vaihtelua puolukkahillolle.
Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaatti-lehtikaaliletut:

  • 50 g (5 annospalaa) pakastepinaattia
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 tl öljyä
  • 4 dl kauramaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 3/4 tl suolaa

Paistamiseen:

  • juoksevaa margariinia

Lisäksi:

  • 1 ps (250 g) granaattiomenan siemeniä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 prk (200 g) kaupan valmista hummusta

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti jääkaapissa tai mikrossa. Huuhtele ja hienonna lehtikaali ja paista pannulla tilkassa öljyä, kunnes lehtikaali on pehmeää.

2. Sekoita kulhossa kauramaito, munat, juokseva margariini, kaurajauhot ja suola. Anna turvota 30 minuuttia. Lisää sulatettu pinaatti ja lehtikaali.

3. Kuumenna rasvaa lettupannun koloissa. Lisää koloihin noin 1 dl taikinaa. Paista lettuja keskilämmöllä, kunnes pinta on sienimäinen ja hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta paistetut letut lautaselle ja peitä toisella lautasella tai alumiinifoliolla, jotta letut pysyvät lämpiminä.

4. Sekoita granaattiomenan siementen joukkoon sokeria ja murskaa haarukalla hieman.

5. Tarjoile pinaatti-lehtikaalilettujen kanssa hummusta ja granaattiomenasurvosta

X