Reseptit

Rapucocktail

Rapucocktail on rapujuhlien menun raikas aloitus. Helppo alkupala valmistuu nopeasti. Rapucocktailin kanssa maistuu lasillinen kuohuviiniä

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapucocktail:

  • 200 g jokiravun pyrstöjä tai isoja katkarapuja
  • 1 avokado
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 vihreä omena
  • 2 vartta kevätsipulia tai kesäsipulin varsia

Kastike:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl chililastuja

Valmistusohje

Rapucocktail tehdään näin:

1. Vauta ravut lävikössä.

2. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja laita kuutiot kulhoon.

3. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi omena ja hienonna ke-vätsipuli. Kääntele ainekset sekaisin kulhossa.

4. Lisää joukkoon ravut.

5. Sekoita kastikkeen ainekset erikseen toisessa kulhossa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

6. Kääntele kastike rapucocktailin joukkoon.

7. Jaa rapucocktail kauniisiin annosmaljoihin ja tarjoile esimerkiksi kuohuviinin kera.

Katso myös: Rapu-kurkkuceviche

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapucocktail

X