Lyonin kana
Lyonin kana on ranskalainen arkiruokaklassikko, jonka persoonallisen maun salaisuus on liemeen käytetty viinietikka. Oheisessa ohjeessa etikan määrä on maltillinen. Jos pidät hyvin hapokkaasta kastikkeesta, korvaa viini viinietikalla.
Ainekset
Lyonin kana:
- n. 1 kg broilerin paistileikkeitä tai koipireisiä
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl vettä
- 1/2 tl sokeria
- 1 kanaliemikuutio
- 2 dl ranskankermaa
- 2 tl kuivattua rakuunaa tai 1/2 ruukkua tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
Lyonin kana tehdään helposti näin:
1. Jos käytät ruokaan koipireisiä, puolita ne. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista broileripalat kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Siirrä kanapalat uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Kuori ja suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää öljy. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää pannulle tomaattipyree, viinietikka ja viini. Anna seoksen kiehahtaa kunnolla. Lisää vesi ja sokeri. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet. Kaada liemi kanapalojen päälle.
3. Kypsennä Lyonin kana 200-asteisessa uunissa ilman kantta noin 30 minuuttia. Ota noin desilitra lientä vuoasta, sekoita joukkoon ranskankerma ja silputtu tai kuiva rakuuna. Kaada seos vuokaan. Kypsennä Lyonin kanaa edelleen noin 15 minuuttia.
Katso myös: Kolmen sipulin kanapata
Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan
Kommentit
Kiitos ohjeesta.
Kommentit
Kiitos ohjeesta.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous