Reseptit

Teresan savulohikeitto

Savulohikeitto Teresa Välimäen tapaan on ihanan kalaisa ja kermainen. Keitossa on lohta kolmella tavalla, tuoreena, kylmä- ja lämminsavuna. Sitruunanmehu ja -kuoriraaste tuovat täyteläiseen keittoon raikkautta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savulohikeitto

  • 1 kpl palsternakka
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 1,5 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 kpl laakerinlehteä
  • 10 kpl kokonaisia maustepippureita
  • 500 g tuoretta lohifileetä kuutioina
  • 300 g kylmä- tai lämminsavulohta
  • 2 dl kermaa
  • 1 nippu tilliä hienonnettuna
  • 1 kpl sitruunan kuoriraaste ja mehu

Valmistusohje

Savulohikeitto Teresa Välimäen tapaan valmistuu näin helposti:

  1. Kuori ja kuutioi palsternakka, sipuli ja perunat.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota kasviksia siinä hetki.
  3. Lisää kattilaan vesi ja mausteet.
  4. Kiehauta ja keitä, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää lohet, kerma, hienonnettu tilli ja yhden sitruunan kuoriraaste sekä mehu. Kiehauta savulohikeitto, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
X