Nyhtökauraburrito
Nyhtökauraburrito kätkee sisäänsä mehevää punakaalisalaattia, jota maustavat limettimehu, soijakastike, makea chilikastike ja seesaminsiemenöljy. Punakaalisalaatti maistuu täydelliseltä burritossa ja antaa sille ihanan rapsakan suutuntuman.
Ainekset
Nyhtökauraburrito
- 1 pkt (250 g) tomaatti-nyhtökauraa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 isoa tortillaa
- 100 g tuorejuustoa
- 2 dl cheddarjuustoraastetta
- 1/2 dl jalapenoviipaleita
- 1/2 ruukkua korianteria
Punakaalisalaatti
- n. 300 g pala punakaalia
- 1/2 tl suolaa
- 1 limetin mehu
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesaminsiemenöljyä
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Nyhtökauraburrito tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin punakaalisalaatti. Pese punakaali, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi, laita suikaleet kulhoon. Mittaa päälle suola, limettimehu, soija, seesaminsiemenöljy, chilikastike ja sokeri. Sekoita ja anna maustua vähintään vartin ajan.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista nyhtökauraa paistinpannulla tilkassa öljyä niin, että se lämpenee.
4. Levitä tortillat leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä päälle tuorejuustoa, cheddarjuustoraastetta, nyhtökauraa ja punakaalisalaattia.
5. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha, nosta avokadoviipaleet tortilloille. Lisää jalapenorenkaat ja hienonnettu korianteri. Kääräise rullalle. Aseta rullat pellille saumapuoli alaspäin. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Leikkaa nyhtökauraburrito puoliksi. Nauti lämpimänä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen ruoka hurmaa – parhaat tacot, quesadillat ja muut mausteiset herkut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous