Reseptit

Nyhtökauraburrito

Nyhtökauraburrito kätkee sisäänsä mehevää punakaalisalaattia, jota maustavat limettimehu, soijakastike, makea chilikastike ja seesaminsiemenöljy. Punakaalisalaatti maistuu täydelliseltä burritossa ja antaa sille ihanan rapsakan suutuntuman.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nyhtökauraburrito

  • 1 pkt (250 g) tomaatti-nyhtökauraa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 isoa tortillaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 dl cheddarjuustoraastetta
  • 1/2 dl jalapenoviipaleita
  • 1/2 ruukkua korianteria

Punakaalisalaatti

  • n. 300 g pala punakaalia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Nyhtökauraburrito tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin punakaalisalaatti. Pese punakaali, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi, laita suikaleet kulhoon. Mittaa päälle suola, limettimehu, soija, seesaminsiemenöljy, chilikastike ja sokeri. Sekoita ja anna maustua vähintään vartin ajan.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Paista nyhtökauraa paistinpannulla tilkassa öljyä niin, että se lämpenee.

4. Levitä tortillat leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä päälle tuorejuustoa, cheddarjuustoraastetta, nyhtökauraa ja punakaalisalaattia.

5. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha, nosta avokadoviipaleet tortilloille. Lisää jalapenorenkaat ja hienonnettu korianteri. Kääräise rullalle. Aseta rullat pellille saumapuoli alaspäin. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Leikkaa nyhtökauraburrito puoliksi. Nauti lämpimänä.

Katso myös: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen ruoka hurmaa – parhaat tacot, quesadillat ja muut mausteiset herkut

X