Glitz & Glam

”Sulla on tosi ryppyinen otsa”

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Päätin nostaa tänään aiheeksi asian, jota aina vaan uudelleen ja uudelleen käsitellään blogeissa. Eikä muuten suotta, kun vieläkin vuonna 2016 ihmiset käyttäytyvät netissä omituisella ja toisia ihmisiä epäkunnioittavalla tavalla.

Cutrinchooz6

Sain tässä ihan äskettäin kommentin, joka ei nyt ollut mairitteleva, mutta eihän siinä mitään tuulesta temmattuakaan ollut.

Sulla on tosi ryppyinen otsa. Ootko minkä ikäinen,muualla ei näy ryppyjä. Jotenkin vaan kiinnittyi huomio siihen ensimmäisenä.

Minä en itkenyt itseäni uneen, enkä tuijotellut kuviani tai peilikuvaani itseäni arvioiden. Minua ei loukannut ko. kommentti, mutta ihmetystä se minussa herätti. Miksi jollakin oli suuri tarve kertoa minulle minun otsarypyistäni ja, että hänen huomionsa kiinnittyy niihin? Tapani mukaan ryhdyin analysoimaan tuota kommentoijaa ja hänen sielunmaisemaansa. Onko hänellä paha olla vai mistä tuollainen kumpuaa? Edustinko jotain sellaista ominaisuutta, josta hän ei pidä itsessään vai mistä moinen tarve oikein syntyi?

Olen 33-vuotias, elämässä aika kovissakin liemissä keitetty mimmi, joten maailmani ei romutu jonkun lähinnä huvittavaan kommenttiin. Lyhyeen elämääni ovat mahtuneet isot huolet ja surut, joten ei ihme jos otsalla on vähän huoliryppyä. 😀 Ei blogini tarkoitus ole olla täällä toisten arvosteltavana. Jos sitä haluaisin, niin osallistuisin sitten siihen tarkoitettuihin kilpailuihin. Blogini tarkoitus on olla hyödyksi muille. Noh, tutkimattomat ovat ihmismielen sopukat ja niiden järjen juoksu.

Koska minulla on tapana aina vastata kaikkiin kommentteihin (ja jos en ole vastannut, niin olen vain unohtanut tai kommentti on mennyt ohi silmieni), joten aloin pähkäilemään, että mitä tuollaiseen kommenttiin oikein vastataan? Moni sanoisi, että ei mitään. Minun on vaikea vaieta, koska olen ihan sanavalmis ja sosiaalinen ihminen. Pakko nyt laittaa näitä vaihtoehtoja, joita mietiskelin.

Minun huomioni kiinnittyi sinun huonoon käytökseen. Oletko minkä ikäinen?

Joo, niin on. Olisiko sinulla korjausehdotuksia? Botox vai Photoshop?

Pitäisikö meidän epätäydellisten naisten muistaa pysyä paperipussi päässä ja poissa sosiaalisesta mediasta, jotta illuusio virheettömistä naisista säilyisi?

Olen 33-vuotias. Minulla on perinnöllisesti korkea otsa, joka rypistyy ilmeillessäni. Ne oikenevat, kun rentoutan kasvoni täydellisesti, joka tarkoittaa täydellistä ilmeettömyyttä. Minulla on ollut uurteet otsalla lapsesta asti, sillä me ihmiset olemme erilaisia ja meillä on erilaisia synnynnäisiä rakenne-eroavaisuuksia. Nuo ominaisuudet tekevät meistä yksilöllisiä ja erinäköisiä. Se on totta, että nämä rakenteelliset uurteet vain syvenevät iän myötä, mutta rypyiksi en niitä vielä kutsuisi, koska ne oikenevat kasvojen ollessa täydellisesti rentoutuneet. Pienet urat toki alkavat jo näkyä siitäkin huolimatta, joka on täysin tavallista ja normaalia ihmisen ikääntyessä.

Päädyin kuitenkin vastaamaan yhtä tyhmästi, kuin kommenttikin oli:

Kiitos tiedosta! Onkin hyvä tietää, että otsani on tosi ryppyinen. Sinun ansiostasi en enää elä tiedottomana tuosta asiasta ulkonäössäni. 🙂

tyvikohottajat6

Saan aivan äärimmäisen vähän tällaisia kommentteja. Kaiken aikaan kävijämäärien kasvaessa, lataan itseeni tietoisuutta siitä, että tällaiset tulevat lisääntymään. Minussa on paljon vikoja, joten aina löytyy joku, jonka mielestä on tyydyttävää ne minulle ilmaista. Hieman minua ärsyttää, että itsessäni näen ne vikoina, kun tosissa ne ovat mielestäni ominaisuuksia. On tämä naisen mieli ja minäkuva sitten hupaisa ja ristiriitainen.

Kaiken aikaan enemmissä määrin tulen surulliseksi, kun luen uutisten keskusteluosioita. Niissä todella ihmisten paha olo näkyy. En vain millään pysty uskomaan, että kukaan hyvinvoiva kirjoittelee sellaisia juttuja tai arvostele vasta kruunattua ja sen jälkeen pahoinpideltyä Miss Helsinkiä rumaksi ja kaiken ansainneeksi. Itse näen kauneuden ja rumuuden aika eri tavalla. Ulkonäöstä sitä ei voi päätellä vaan enemmänkin siitä, mitä ihminen on sisältä.

Minua ei loukkaa tai suututa, jos saan jonkun googletuksen kautta blogiini löytäneeltä kommenttia otsastani tai mistään muustakaan ulkonäköön liittyvästä. Minut suututtaa tahallaan väärinymmärtäminen ja saivartelu. Loukkaantuisin jos minun sisintäni arvosteltaisiin, mutta se vaatisi arvostelua sellaiselta ihmiseltä, joka sinne on joskus oikeasti nähnyt. Niitä ihmisiä on vain kourallinen. Olisi vaikea loukkaantua, jos en olisi koskaan arvostelijalle avannut sisintäni. Mutta tuolla muualla liikkuessani suutun kyllä, kun luen parikymppisten naisten haukkuneen pientä poikaa rumaksi ko. lapsen kuulleen. Hyihyihyi! Minut suututtaa, kun kuulen toiselta bloggaajalta, että hänen lastaan on haukuttu.

girlylook11

Minut suututtaa kaikki toisiin kohdistuva ulkonäkö arvostelu tai tahallinen loukkaaminen. En kestä lauseita ”ei millään pahalla, mutta…” Hei, please! On ihan jees, että paljon suitsutusta ja kehua saavat ihmiset joutuvat välillä käsittelemään myös negatiivistakin palautetta, mutta (mutan jälkeen tulee muuten aina se, mitä oikeasti ajattelee) negatiivinen palaute ja toisen mielen pahoituksen tarkoituksellinen yritys ovat kaksi täysin eri asiaa. Haluammeko aivan oikeasti elää maailmassa, missä lapset, aikuiset, köyhät, rikkaat, nuoret, vanhukset, koulutetut ja kouluttomattomat joutuvat nasevien huomioiden ja kommenttien taistelukentälle? Haluammeko elää maailmassa, missä saat tietää milloin kukakin häiriintyy sinun kasvoilla olevista pisamista tai luomista? Maailmassa, missä otsarypyt tai ryppyiset silmäluomet ovat kauhistus ja huomauteltava asia. Maailmassa, missä rasvakudosta on aina liian vähän tai liikaa, sitä on aina väärissä paikoissa tai se on lähtenyt väärästä paikasta?

En oikein jaksa uskoa, että postaukseni tavoittaa tuon maailmankuvan ihannoijaa ja sitä harjoittavaa, ainakaan sankoin joukoin, mutta kaitpa me hyvyyteen ja parempaan huomiseen uskovat voisimme vähän ryhdistäytyä. On ihan hirvittävän vaikeaa toisinaan, ettei itse alentuisi samalle tasolle ja lähtisi leikkiin, jossa metsä vastaa, kun sinne huudetaan.

jakaus14

En tiedä miten te muut suhtaudutte nykyään valloillaan olevaan toisten piikittelyyn ja muutenkin kaikenlaisen negatiivisen laukomiseen? Onko teistäkin kaksinaismoraalista, että tuomitsemme jyrkästi koulu- ja työpaikkakiusaamisen, mutta samaan aikaan on ihan ok laukoa muista ihmisistä tai muille ihmisille lapsen tasoisia lausahduksia netissä? Itse ymmärrän oikein hyvin lapsien käytöksen, jossa meidän aikuisten kuuluu olla ohjaamassa ja tukemassa oikeaan suuntaan. Aikuisilta vastaavaa on kieltämättä vaikeampi käsittää ja hyväksyä.

P.s. Postauksen kuvitti minun ryppyinen otsani. 🙂

P.p.s Huumorilla ja itselleen nauramisella pärjää pitkälle, sillä minulla on ”otsaa” tehdä näin.

P.p.p.s. Huomenna palataan takaisin kosmetiikan pariin.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X