Glitz & Glam

Miten ylläpidän hiusväriäni?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tosi moni teistä on kysellyt minulta, että miten ja millä ylläpidän hiusväriäni? Kysymyksiä on tullut niin granny-hiusten, kuin laventelisen ponitukan aikana. Ajattelin nyt kertoa ihan omassa postauksessa mikä on yksi suurimpia ”salaisuuksiani” siihen, että käyn noin kolmen kuukauden välein kampaajalla ja silti väri on aika hyvä viimeisenkin kuukauden aikana niin hankalissa väreissä kuin harmaa ja laventeli.

blomdahl7

Laventeli minulla oli suhteellisen vähän aikaa, mutta kyllä tämä kaikki ihana violettisuus olisi valunut viemäriin kuukaudessa, jos en olisi lisännyt kohta kertomallani tavalla pigmenttejä hiuksiini.

esittely

Granny minulla oli pitkään. Sekään ei pysy ilman kunnon silver-tuotteita.

fudge1

Minun yksi olennaisin ”salainen” ase on ollut Fudgen Clean Blonde Violet Toning Shampoo. Toinen yhtä hyvä on ollut Kaypron silver-shampoo, mutta sen hankalan saatavuuden vuoksi olen tukeutunut enimmikseen Fudgeen. Tätä tuotetta on tullut käytettyä monta pulloa. Jopa yksi litran pönikkäkin.

fudge4

Tiesittekö, että voitte tuunata silver-shampootanne suoraväreillä? Laventelin ylläpidossa minulla oli ammattilaisväri Elumen, jota ei myydä Suomessa kuluttajille. Minulla on ollut tämä väri varastoissani opiskeluajoilta asti, jolloin ostin sen ajatuksena, että värjään tummanvioletin päälle vieläkin viileämmän ja intensiivisemmän violetin. Se sitten jäi silloin tekemättä, joten otin nyt käyttööni tämän violetin suoravärin. Mutta tähän olisi käynyt mikä tahansa violetti.

fudge5

Fudgen Clean Blonde Violet Toning Shampoo on äärimmäisen pigmenttistä. Se taittaa tehokkaasti lämpimiä vivahteita hiuksista, mutta se myös ihan värjää niitä, jos pohja on riittävän vaalea. Silver-shampoon sinisyys mahdollistaa todella viileän vivahteen. Minun grannyn salaisuus on tämä huippushampoo. Toki lisäksi silloin tällöin muitakin hopeatuotteita, mutta olennaisin ja vaivattomin on shampoo, joka ylläpitää kylmää harmaata sävyä.

Jos Fudgen hopeashampoon levittää hyvin keltaiselle pohjalle, niin tällainen todella sininen shampoo tekee hiukset vihertäviksi. Siksi se ei kaikissa tapauksissa yksinään toimi. Mutta jos hiukset on jo värjätty viileämmiksi esimerkiksi kampaajalla, niin tällä shampoolla saa ylläpidettyä viileyttä.

fudge6

Sekoittamalla violettia siniviolettiseen shampooseen sain hyvin kylmän ja pastellisen lilan.

fudge7

Näytän nyt valkoisella pohjalla, että miltä käyttämäni tuotteet näyttivät väriltään. Vasemmalla on Fudgen hopeashampoo yksinään. Keskellä miksaus, jossa on Fudgen hopeashampoota ja pieni ”luraus” Elumenin VV@all -suoraväriä. Oikealla sitten tuo Elumenin VV@all yksinään.

purplelips

Tällä miksauksella hiukset saivat pitkässä käytössä ehkä jopa viileämmänkin sävyn, kuin alun perin.

fudge2

Myös Fudgen Clean Blonde Violet Toning -hoitoaine on ollut paljon käytössäni. Niin grannyn, kuin ponitukkani aikana. Olen pitänyt hoitoaineen aika hyvästä silottavuudesta ja takkuisten hiuksien selvittämisestä.

fudge8

Voisi olettaa, että niin hurjan pigmenttisen shampoon rinnalla olisi vähintään yhtä pigmenttinen hoitoaine. Ei kuitenkaan ole. Hoitoaine ei ole yhtä pigmenttinen, mutta on siinä kuitenkin hieman violetteja suoraväripigmenttejä.

fudge9

Laventelisen ponitukkani aikana buustasin hieman Fudgen tai jonkun muun merkin violettista hoitoainetta.

fudge10

Koska oikeastaan mikään (Color Maskin Graphitea lukuun ottamatta) hoitoaine tai naamio ei ole voimakkaasti sinipohjainen, niin tästä miksailusta syntyy lämpimämpi väri.

Sen sanon, että kumihanskat ovat ehdottomat näiden suoravärien käytössä, jopa pelkän Clean Blonde -shampoon käytössä. Kaikki ovat niin pigmenttisiä, että värjäävät kädet hyvin helposti.

huulimeikki3

Kun käytin noita kertomiani shampoo-suoraväri ja hoitoaine-suoraväri -miksailuja, niin saan jo todella tumman sävyn hiuksiini.

fudge3

Jos taistelet keltaisuutta vastaan tai haaveilet grannya, farkkuhiuksia, ponitukkaa tmv. muotihiuksia, niin hanki ainakin Fudgen shampoo! Voit siihen sitten vielä miksailla vivahteita, jos tarvitsee tai haluat. Minähän vähän menin miksailemaan sinistä suoraväriä mukaan, mutta se oli minun tapauksessa katastrofi. Sain sekalaisen farkkutukan. Mutta siis jos farkkuhiusten sinisyyttä ylläpidellään, niin siinäkin tämä shampoo on hyvä apu. Suosittelen kaikenlaisten kylmien trendisävyjen ylläpitoon pohjaksi. Sitä voi vaikka laimentaa toisella shampoolla, jos siltä tuntuu ja tosiaan joukkoon voi sekoitella vaikka vaaleanpunaista – mikä nyt sitten on se sävy, jota halutaan ylläpitää tai vivahde, jota haetaan hiuksiin.

Mitään yhtä ohjetta en voi antaa, koska kaikkeen vaikuttaa jokaisen oma pohjaväri ja se, miten suoraväri tarttuu. Kun joka pesussa käyttää, niin pigmentit kerrostuvat. Toisten tapauksessa saattaa olla parempi, että käyttää vain kerran viikossa ja toisille välttämätöntä joka pesussa tai joka toisessa. Vaikutusajoilla on myös paljon merkitystä. Itse olen aina antanut hetken vaikuttaa – jopa shampoon. Mitä pidempään antaa vaikuttaa, sen paremmin pigmentit tarttuvat. Shampoon vaikutusajalla olen usein pessyt itseni suihkusaippualla ja hoitoaineen vaikutusajalla sitten kuorinut ihoani tai sheivaillut ihokarvoja. Minusta on ollut vaivatonta käyttää aina hopeashampoota yksinään tai miksailtuna ja violettihiuksisena miksailla vielä hoitoainekin. Väri pysyi mahtavana. Sitten silloin tällöin voi käyttää värinaamioita tmv. freesaamaan väriä.

13210921_10208925720756414_1383799016_o

Suoravärit saan pysymään hyvin, kun vaan pesurutiiniin kuuluu pigmenttien lisäys. Näin käy, kun kokonaan jättää ne pois, eikä lisää hiuksiin edes hopeashampoota. Minulla on muuten tänään kampaaja ja sen vuoksi olen jättänyt kaikki pois, jotta hius on kampaajalle mennessä mahdollisimman puhdas väreistä. Tämä kuva on muuten nopea räpsäisy kampaajalleni (joka on myös työkaverini), joka kyseli, että missä jamassa hiusten väri on nyt? Tänään näille tehdään jotain… olen vielä vähän kahden vaiheilla, että palaanko  harmaaseen, eli tehdäänkö freesaus vai otanko sen farkkutukan? Kampaajalla käynnin jälkeen on taas palattava Clean Blonde -shampoon käyttöön – päädyn nyt sitten kumpaan tahansa.

fudge

Fudgella on muitakin hyviä shampoita ja hoitoaineita. Joskus pari vuotta sitten ihastuin Colour Lock -sarjaan. Vasta viikonloppuna sain äidiltäni keltaisen Smooth Shot -sarjan shampoon ja hoitoaineen. Parin käyttökerran perusteella voin jo sanoa, että oi, kun tulee sileää ja kiiltävää! Eivät sopineet hänelle, mutta minulle vaikuttavat mahtavilta. Usein annan äidilleni tuuheuttavat tuotteet, jotka minulle ajautuvat.

Jos Fudgen shampoot ja hoitoaineet kiinnostavat, niin Pretty.fi antoi teille lukijoilleni alennuskoodin, jolla saatte 15% alennuksen kaikista Fudgen tuotteista. Koodilla GLITZGLAM saatte alennuksen ja se on voimassa tämän toukokuun loppuun asti. Hyödyntäkää ihmeessä, jos oma Fudgen Clean Blonde -shampoo onkin lopussa tai ette ole aikaisemmin kokeilleet.

Nyt olen tosiaan perusteellisemmin esitellyt harmaan ja laventelin ylläpidosta. Toivottavasti saitte itsellenne hyviä vinkkejä ja vaikkapa sitä rohkaisua ottaa joku erikoisempi trendisävy, kun tiedätte miten voitte ylläpitää väriä kotona mahdollisimman pitkään. Vähän enemmän ne viitseliäisyyttä vaatii, mutta on se sen arvoista, kun voi helposti olla 3-4 kuukautta kauniin värisissä hiuksissa, jotka eivät näytä kulahtaneilta. Paitsi tietysti minulla nyt, kun olen jättänyt suoravärit pois 2-3 viikkoa ennen kampaajalle menoa.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X