Glitz & Glam

5 parasta värinaamiota – hiusvärin ylläpitoon ja väreillä leikittelyyn!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Mukavaa huhtikuun viimeistä sunnuntaita! Se on taas yksi kuukausi sujahtanut vauhdikkaasti. Minulla eräs prosessi lähenee loppuaan. Kerron siitä huomisessa postauksessa. Tänään 5 parasta, jossa aiheena parhaimmat värinaamiot eli sävytteet hiuksille.

Minullahan on tässä koko bloggausurani aikana nähty monenlaisia värejä hiuksissa. Kuvittelen usein olevani tylsästi aina samassa, mutta enhän minä ole, kun taakse kurkistaa. Olen ollut musta, sinimusta, tummanruskea, punaruskea, tummanvioletti, mahonki, kupari, beige, laventelinen, kanervainen, siniharmaa, tummanharmaa, vaaleanharmaa, pinkki, vaaleanpunainen, persikkavaaleanpunainen, ”blush” ja blondi monilla vivahteilla. Kunnon punainen en ole ollut bloggauksen aikana, mutta sellainen kyllä löytyy omasta menneisyydestä. Eli hiuksista on löytynyt värejä tummasta vaaleaan sekä luonnollisesta värikkääseen.

Värinaamioita olen käyttänyt jo useamman vuoden. Niillä olen taittanut pois lämpöisiä värejä, ylläpitänyt väriä tai freesannut hiusväriä pidentäessäni värjäysväliä. Joskus olen värinaamioilla tehnyt uusia värjäyksiäkin tai vivahteita.

Miten värinaamioita käytetään?

Jokainen valmistaja on tehnyt tuotteelleen omat käyttöohjeet. Niitä tietenkin tulee ensisijaisesti noudattaa. Mutta jos olet kokeileva ja rohkea, voit aina vähän testailla, voisitko kokeilla värinaamiota toisin.

Värinaamiot ovat suoravärejä, joissa on hoitavia ainesosia mukana. Ne ovat pigmenteiltään laimeampia kuin suoraväri yksissään on. Värinaamio värjää tai taittaa väriä käsitellyssä tai huokoisessa hiuksessa. Se ei värjää tyvikasvua tai peitä harmaita. Vähän voi häivyttää, mutta ei ylivärjää. Suoravärit usein peseytyvät pois muutamissa pesuissa, mutta älä täydellisesti tuudittaudu luottamaan, että saat suoravärin pois. Joskus jotkut värit eivät meinaa lähteä millään.

Värinaamioita voi miksailla keskenään. Niitä voi myös lisätä jopa shampoon sekaan tai niitä voi laimentaa tavallisella hoitoaineella. Vain luovuus on rajana värinaamioita käytettäessä. Mutta älä sekoita värinaamiota mihinkään hapeteväriin!

Paras ja intensiivisin tarttuvuus saadaan levittämällä värinaamio syväpuhdistavalla shampoolla pestyihin hiuksiin, jotka ovat melkein kuivat. Vaikutusaikaa voi tarvittaessa pidentää. Vaikutusajat ovat pääasiassa 3-30 minuuttia. Väristä tulee intensiivisempi pidemmällä vaikutusajalla. Värinaamiot eivät ole sama asia kuin hapeteväri tai vaalennusaine. Monet valmistajat neuvovat hyödyntämään saunan lämmön. Pyyhe hiusten suojaksi ja saunaan tehostamaan vaikutusta.

Ehkä teen joskus oman 5 parasta vinkkiä suoravärien käyttöön -postauksen, koska tajusin tässä, että voisin kertoa niin paljon vinkkejä. Niistä syntyisi oman postauksen verran asiaa. Tänään esittelen värinaamioita, joilla olen ylläpitänyt kampaajan tekemää sävyä tai värjännyt hiukseni uuteen tyyliin. Käydään joskus läpi 5 parasta sävyllistä hoitoainetta ja shampoota. Tällä kertaa aiheena värinaamiot.

BIOZELL PROFESSIONAL COLOR MASK & COLOR TECH

Sävyt Pearl ja Soft Ice saatu PR-toimistolta

Kotimainen Biozell on mahtava, sillä se on edullinen ja sitä saa ihan marketeista. Toki marketeista saa muitakin, mutta Biozell on testaamistani markettimerkeistä kirkkaasti paras!

Nykyään on saatavilla perinteinen Color Mask sekä viime vuonna lanseerattu Color Tech. Color Mask on minulle tutumpi, koska se on vanhempikin. Mikä ero näillä sitten on? Color Tech lupaa pitkäkestoisemman värin, koska siinä on uusi Color Lock -teknologia. Väri haalistuu 12-20 pesussa, hiuksen kunnosta riippuen. Valmistaja kuvaa tuotteita siten, että Color Mask suositellaan värjätyille hiuksille, mutta käsittelemättömille antaa vain vivahteen. Color Tech sitä vastoin on suositeltu vain värjätyille hiuksille. Color Techille neuvotaan pidempi vaikutusaika.

Color Maskista minulla on kokemusta värikkäistä, tummista sekä vaaleista taittoväreistä. Color Techistä vain vaaleasta taittoväristä. Sen olen kuitenkin huomannut, että Biozellin Color Maskit tarttuvat kirkkaissa väreissä huokoiseen hiukseen todella hyvin. Sininen on niin tiukasti pysyvä, että sitä ei meinaa millään saada kampaajatkaan purettua. Se on ja pysyy! Kun haalistuu, muuttuu turkoosin kautta vihertäväksi. Kaikki muut värit lähtevät haluttaessa, mutta Biozellin sinistä neuvon miettimään kaksi kertaa. Se ei useilla meinaa lähteä hiuksista ollenkaan. Oikeastaan, en ole kenenkään kuullut sanoneen, että olisi lähtenyt helposti. Jos haluaa sinisen ja pysyvyyttä, niin sitten.

Täältä löydät postauksen, jossa Soft Ice -sävyte esiintyy.

Hinta: Color Mask 7,79-10,90 € / 150 ml Color Tech
Saatavuus: marketit, tavaratalot

Tässä kuvassa käytetty Biozell Color Mask sävyssä Soft Ice.

Tämän sävyn sain käyttämällä hoitoaineella laimennettua Biozell Color Maskia sävyssä Raspberry.

Lue myös:

5 parasta värjättyjen hiusten shampoota

KC PROFESSIONAL COLOR MASK

Mikä oli ensimmäinen käyttämäsi värinaamio? Minun oli kotimaisen KC Professionalin Color Mask. Sävy oli muistaakseni tummanruskea, koska mustaa ei vielä silloin ollut, vaikka hiukseni mustat olivatkin. Myöhemmin tuli sitten mustakin värivalikoimaan. Tuon postauksen ennen ja jälkeen -kuvineen löydät täältä. Postaus vie menneille ajoille, jossa minä olen mustahiuksinen ja kuvat otettiin rennosti ilman jalustaa.

Nyt varastoistani löytyivät sävyt Copper ja Plum. Näitä on tullut käytettyä Black, Coffee, Graphite, Platinium (ent. Silver), Vanilla, Pearl, Toffee ja sitten tosiaan kuvassa olevat Copper sekä Plum. Joillakin sävyillä tosiaan pystyy jopa värjäämään käsiteltyä hiusta. Toiset sävyt taas ovat taittoihin ideaaleja ja jotkut hiusvärin ylläpitoon ja freesaukseen. KC Professionalin Color Mask on tuttu ja turvallinen. Mitä lähempänä olet haluttua lopputulosta, sitä varmemmin onnistut. Tällä tarkoitan vain, että jos hiukset ovat tipunkeltaiset ja siihen heittää mustan Color Maskin, niin lopputulos ei ole tuotteen vika, vaan käyttäjän.

Hinta: 15,50-17,50 € / 200 ml
Saatavuus: *Bangerhead, tavaratalot, kampaamot

Tässä Color Mask Graphite, joka oli suosiossani silloin todella tumman ja kylmän harmaan aikaan.

Kanervaista eli mauvea ylläpidin Color Maskin Plumilla, koska se on vähän punertavampi violetti. Toki minun kylmässä pohjassa Plum näytti kylmältä. Liian kylmä violetti olisi heittänyt siniseksi, joten siksi Plum.

IDHAIR COLOUR BOMB

Saatu PR-toimistolta

Colour Bomb -värinaamiot hoitavat hiusta, mutta antavat sille myös kiiltoa, buustaavat väriä intensiivisemmäksi. Ideaali kampaajakäyntien välille pidentämään värin säilyvyyttä. Sävyvaihtoehtoja on luonnollisista kirkkaisiin ja todella kreiseihin väreihin sekä vaaleista tummiin.

Vaaleille tarkoitettu Cold Silver on perushyvä. Ei mene pieleen vaaleissa hiuksissa, eli ei taita siniseksi. Mutta tuo violetti! Fancy Violet on todella pigmenttinen ja tiukasti pysyvä! Tällä minä tein värimokan, kun menin buustaamaan silver-tuotetta. Buustasin liikaa, jonka seurauksena sain aikaiseksi Glitz & Glamin historian luetuimman postauksen, Hiusten vaalennus sitruunalla, olkaa hyvät! Uskon, että tuo postaus tulee vielä rikkomaan 100 000 lukukertaa. En syytä tosiaankaan Color Bomb Fancy Violetia, vaan itseäni. Laitoin violettia liikaa miksaukseeni, joten sain todeta värin pigmenttisyyden, nopean tarttuvuuden sekä pysyvyyden.

Hinta: 14,90-21,95 € / 250 ml
Saatavuus: tietyt kampaamot, maahantuojan verkkokauppa sekä *Nordicfeel

En ole koskaan värjännyt hiuksiani pelkästään 681 Fancy Violetilla, mutta muutama tippa hopeatuotteisiin sekoitettuna sai hetkessä aikaiseksi tämän. Tärkeä huomautus, jos pohja on lämmin, tulee Fancy Violetilla lämmin violetti. Jos pohjassa ei ole lämpöä ollenkaan, lopputulos on hyvin kylmä, jopa sininen.

Cold Silverillä olen viilentänyt raitoja tässä kuvassa.

KEUNE COLOR CRAVING

Saatu PR-toimistolta

Nämäkin ovat ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja. Kampaajat voivat näillä sävyttää asiakkaan hiukset sekä myydä kotihoitotuotteeksi, joilla asiakas ylläpitää sävyä mahdollisimman pitkään. Tässä Keunen Color Craving -sarjassa on hauskoja sävyjä. Sävyvalikoima koostuu 8 sävystä, joista 4 ovat intensiivisiä ja 4 pastellisia. Sieltä löytyy vaaleansininen! Näyttää todella söpöltä, mutta en omiin hiuksiini nyt halua. Yhdessä vaiheessa haaveilin siitä farkkutukasta, kun se oli muodissa. Muistatteko vielä? Siitäkin on jo 3 vuotta aikaa!

Näillä pastellisen suloisilla Pink Flushilla ja Peach Mistillä saa hentoisen, kauniin sävyn vaaleaan hiukseen. Mitä vaaleampi pohja, sitä paremmin sävy näkyy. Näistä kahdesta sekoittamalla sain hyvin sävyn sen minun vaaleanpunaisen unelman ylläpitoon. Näillä ei värjää liian intensivistä ja räikeää. Sävyille luvataan kestoa 5-20 pesua hiuksen kunnosta riippuen. Muistaakseni sävy oli jo aika haalea kolmen pesun jälkeen. Minulla näin vaalea kestää sen minimin. Mutta Keune kestää kuitenkin paremmin kuin se merkki, jolla väri minulle kampaamossa tehtiin.

Näissä tuubeissa on vielä jäljellä. Mietin, että vetäisenkö vielä kevääksi piristystä? Olisin viikon verran hattarapää.

Hinta: n. 19,50 € / 150 ml
Saatavuus: tietyt parturi-kampaamot sekä Hiustuotteet24h

Tässä sekoitettuna kahta sävyä, eli Pink Flush ja Peach Mist, mutta pohjalla oli muita suoravärejä.

MARIA NILA COLOR REFRESH

Maria Nila on ruotsalainen hiusbrändi, johon hullaannuin 2015. Löysin varastoistani Maria Nilan 1000 ml:n hopeashampoon ja tämän Pearl Silver -värinaamion. Olen ostanut uusia, vaikka minulla on ollut avaamattomat pullot vaatehuoneessa varastossa. Oh dear… No, onneksi löytyivät. Korkkaan ne heti, kun saan edelliset käytettyä loppuun.

Maria Nilan Color Refreshit ovat hyviä! Sävyä tuntuu tarttuvan kivasti. Intensiivisempi Vivid Violet on oiva myös hoitoaineella laimennettuna. Se ei ole todella kylmä violetti, joka taittaisi hiusten värin harmaaseen. Se on enemmänkin sellaista pinkkiviolettista sävyä hiuksiin antava. Viileä, mutta ei täysin kylmä. Maria Nilan värinaamiot ovat vegaanisia. Tiedoksi heille, jotka vegaanisesta kosmetiikasta ovat kiinnostuneita.

Lue täältä vanha postaukseni Maria Nilan Color Refresh Pearl Silver -sävystä sekä muista merkin hopeatuotteista.

Hinta: 17,00 € / 100 ml (purkki) ja 29,00 € / 300 ml (pumppupullo)
Saatavuus: *Bangerhead, *Nordicfeel

Saat koodilla GLITZ&GLAM20 Bangerheadilta 20% alennusta normaalihintaisista tuotteista 30.4.2019 asti.

Tässä käytössä Maria Nilan 0.20 Pearl Silver. Sävy ei ole niin kova ja sininen. Sopii varmasti hyvin minun tämänhetkiselle blondillekin, kun ei ole niin sininen, vaan nätti helmiäismäinen.

Tässä olen käyttänyt Maria Nilan 0.22 Vivid Violet -sävyä. Olen laimentanut sävyä tavallisella hoitoaineella ja vähän miksannut Vivid Violetia shampoonkin sekaan.

Tässä olivat parhaimmat värinaamiot! Melkoinen kattaus värejä minullakin. Myönnän, että osa näistä pulloista/tuubeista on tyhjiä. Joissakin vain tippa enää pohjalla. Tyttäreni halajaa kuparisia hiuksia. Ehkä minä hänelle pirteät vappuhiukset vappudiscoon loihdin.

Käytätkö värinaamioita? Jos käytät, mitä väriä/värejä?

P.s. Jos kuitenkin joskus mokaat suoravärien kanssa, lue myös keinot, miten korjata tilanne!

5 parasta keinoa pelastaa hiusvärimoka kotikonstein

Lue myös

X