Glitz & Glam

Color Mask, värinaamiota hiuksiin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tällä kertaa postaan taas tugga juttua. Olen aikaisemmin kokeillut KC Professional Color Maskin sävyä Coffee, joka oli tummin vaihtoehto sävyvalikoimassa. Coffee on tarkoitettu tummanruskeille ja mustille hiuksille. Ihmettelin aina, että miksi ei löydy ihan mustille hiuksille värinaamiota?

No nyt vihdoin on tullut musta värinaamio!!! Sain kokeiltavaksi Color Maskin sävyn Black. Oi, että olen iloinen, että nyt on tullut myös musta sävy. 🙂 Coffee oli ihan hyvä, mutta tämä Black on hieman parempi mustille hiuksille.

Color Mask -värinaamioita on todella monta eri sävyä. Itse olen monelle suositellut punaista, oranssia ja Silveriä tai Vanillaa. Yleensä kirkaspunainen ja -oranssi huuhtoutuu viemäriin hiuksia pestessä, joten väri saa kestoa Color Maskilla ja väri säilyy kirkkaana ja intensiivisenä pidempään. Silver ja Vanilla on hyviä sävyjä blondeille, jotka haluavat pitää keltaisuutta loitolla. Toimii mukavasti. Omakohtaista kokemusta ei tietenkään ole, koska en ole vuosiin ollut blondi tai punapää, mutta ammattilaiset suosivat ja suosittelevat Color Maskeja. Niitä siis käytetään asiakkaille ja itsekin olen käyttänyt Silveriä.

Laitetaanpas kuva väri-/sävyvalikoimasta. Uutuus Black puuttuu kuvasta, eli juuri se jota esittelen.

Jos Color Maskit ovat sinulle vielä tuntemattomia, niin kerron lyhyesti niistä ja toiminnasta.

Eli kyseessä on väripigmenttejä sisältävä hoitonaamio hiuksille. Tuote ei sisällä hapetetta, joten se ei avaa tai vaurioita hiusta, kuten taas hapetevärit tekevät (kesto- ja kevytvärit). Naamio hoitaa hiuksia, mutta samalla elävöittää/kirkastaa väriä ja sävyä hiuksissasi.

Ammattilaiset käyttävät Color Maskeja esi- ja jälkipigmentointiin, yleensä eniten jälkipigmentointiin. Asiakkaat (kuluttajat) taas käyttävät Color Maskeja säilyttääkseen kotikonstein hiusvärin kirkkauden ja intensiivisyyden. Värejähän voi sekoitella keskenään, sillä naamiot ovat hieman vastaavanlaisia kuten monet suoraväritkin, eli keskenään sekoiteltavissa. Hiuksiinsa voi myös tehdä kevyitä vivahteita Color Maskeilla.

Yleensä mustissa hiuksissa väri pysyy hyvin, kun se on jo moneen kertaan värjätty. Mutta kyllä se mustakin menettää sen loistonsa. Lisäksi minulla on värin alla kaikenlaisia raidoituksia, joten niistä väri haalistuu nopeiten pois, sillä hius on huokoisempaa niistä kohdista, joten väripigmentit pääsevät poistumaan hiuksesta.

Minulla on myös sellainen harmini hiusten värissä, että pidän kylmistä sävyistä, mutta kylmänsävyinen mustani alkaa aina ajankuluessa muuttumaan lämpöisen punervaksi. 
Otin kuvia ennen ja jälkeen Color Mask Black -värinaamion käytöstä.
ENNEN

 Kuvat on otettu pihalla varjossa ilman salamavaloa.

Minulla on tyvi värjätty edellisen kerran 28.6. Sitä ennen koko pääni on värjätty joskus maaliskuussa. Olen käyttänyt tässä kesällä kerran Color Mask Coffee -värinaamiota.

Kuten näkyy, niin kesä on haalistanut mustaa tukkaani todella paljon ja hiukseni ovat selkeästi raidoittuneet. 

Minulla on parin sentin tyvikasvu, mutta muuten tyvi on tummempi, kuin pituus ja latva hiuksissa.

Haluatteko lukea kuinka Minnalla ei taaskaan mennyt kaikki ihan putkeen? 😀 Jos sinua ei kiinnosta lukea minun toilailuistani ja ajattelemattomuudestani, niin skippaa tämä pätkä ja siirry seuraaviin kuviin. 😉

Kun kuvien ottamisen jälkeen päätin mennä suihkuun ja laittaa Color Maskin päähäni, niin otin tyttäreni mukaan suihkuun. Ensin pesin hiukseni syväpuhdistavalla shampoolla. Sen jälkeen annoin tyttöni olla suihkun alla ja leikkiä omia vesileikkejään. Kampasin harvapiikkisellä (ns. naamiokammalla) kammalla hiukseni. Sen jälkeen laitoin kumihanskat käteeni ja aloin levittää värinaamiota hiuksiini. Kampasin hiukseni samalla kammalla ja annoin vaikuttaa. Sillä välin pesin tyttäreni hiukset jne. Kun tyttöni oli valmis, laitoin hänelle kylpytakin ja käskin mennä olohuoneeseen odottamaan, kunnes äiti tulee kanssa pois suihkusta. Kun itse pääsin suihkun alle, niin meiltä olikin lämminvesi loppu!!!! :O O-ouuuuu… noh, Color Mask ei sisällä hapetetta, joten nou hätä, vaikka en pesisikään sitä heti, MUTTA… minulla oli työpäivä seuraavana päivänä ja tietysti itselleni värinaamiota pitkiin hiuksiin ilman peiliä levittäessä en ollut niin tarkka siitä miten ja minne kaikkialle naamio sotkeutuu. Minun selkä, hiusrajat, otsa ja korvat olivat hieman värissä. 😀 Huuhdoin suurimmat värinaamiot kylmällä vedellä niin pitkään kun pystyin. Minun oli pakko lopettaa peseminen ja odoteltava, että lämminvesivaraaja saa lämmitettyä lisää lämmintä vettä. En siis pääsyt kunnolla emulgoimaan hiusrajoja ja jynssäämään ihovärjäymiä… KIVA! Odottelin sitten noin 1,5 tuntia pyyhe ympärillä, kunnes pääsin uudelleen suihkuun. Minun oli pakko pestä hiukset shampoolla ja laitoin myös hoitoaineenkin tässä vaiheessa. Onneksi sain iholtani pahimmat värjäymät pois, jotta kehtasin mennä töihin parturi-kampaajaopiskelijana. ;D
Syy miksi minulle kävi tälläinen lämpöisen veden loppumisen moka on se, että en muistanut tätä riskiä. Meillä on öljylämmitteinen talo, meiltä ei periaatteessa lämminvesi loppunut koskaan. Se vain muuttui haaleammaksi, mutta ei kylmäksi. Energian säästö syistä meillä on nykyään myös ilma-vesilämpöpumppu, joka lämmittää lämminvesivaraajan veden ja vesikierron veden, joka lämmittää lattioita talvella jne. Talvella kovien pakkasten aikaan tälläistä ei olisi sattunut, sillä silloin ilma-vesilämpöpumppu ei enää pysty ottamaan lämpöä ulkoilmasta, joten lämmitysmuodoksi muuttuu öljy. Tällöin lämminvesivaraajakaan ei ole käytössä, vaan vesi kulkee kaiken aikaa kuuman putken läpi ja näin siitä tulee lämmintä. Heh, ajattelemattomuuttani ja siitä sai paleltua koko ruumis. 😀 Noh, tätä mokaa en kyllä tee toiste. ;D Minun elämä on kyllä jännää… saan arkisistakin asioista suuria tapahtumia. ;D

 No seuraavaksi esittelen kuvat, jotka otin sitten seuraavana aamuna…

 JÄLKEEN

Kuvat on otettu aamuauringonvalossa pihalla, ilman salamavaloa. Aamulla ja päivällä meidän terassille paistaa aurinko.

 Kuten kuvista näkyy, niin väri on tasaisempi, mutta ei tietenkään yhtä tasainen, kuin mitä se olisi värjäyksen jälkeen. Vaaleita raitoja ei juurikaan enää näy.

Tietenkään Color Mask ei värjää tyveä, mutta huomasin, että tyvi ei enää paistanut yhtä selkeästi vaaleana. Tietenkään tyvikasvun pienoinen piiloutuminen ei ole pitkä ilo, sillä terveeseen ja rikkisiltoja rikkoutumattomaan hiukseen ei väri tartu ja jää pitkäksi aikaan. Eli tyvikasvulleni ei ole vielä tehty ainuttakaan hapetekäsittelyä, jonka ne kokevat taas seuraavassa kesto- tai kevytvärikäsittelyssä.

Kuva vielä hiuksista suorassa auringonvalossa. Hiukset ovat todella kiiltävät. Mutta älkää näissä kuvissa kuitenkaan vertailko kiiltoa ennen ja jälkeen -kuvien välillä, sillä ennen -kuvissa minulla on likaiset hiukset, joten siksi ne ovat erityisen kiillottomat kuvissa. 😉 Tietysti Color Mask antaa hiuksille vastavärjättyjen hiusten kiiltoa, mutta kuvista sitä ei kannata vertailla edellä mainitsemastani syystä. 

Kirjoitan loppuun hieman tarpeista ja ohjeista Color Maskin käytössä.

Tarvitset ehdottomasti kumihanskat. Color Mask värjää muuten kätesi.

Harvapiikkinen kampa on hyvä ennen naamion levitystä ja naamion levityksen jälkeen naamion viimeiseen levittelyyn.

Suihkussani roikkuu tälläinen kampa, joka on oivallinen hiusnaamioiden levitykseen.

Syväpuhdistava shampoo on myös hyvä, jotta hiusten pinnalta saa kaikki muotoilutuotejäämät pois.

1. Pese hiuksesi ensin syväpuhdistavalla tai jollakin muulla shampoolla.
2. Kuivaa hiuksesi pyyhkeellä pyyhekuiviksi.
3. Kampaa hiuksiasi hieman hellävaraisesti, sillä märkähius venyy herkästi ja venyminen haurastuttaa hiusta.
4. Levitä Color Maskia käsin kumihanskat käsien suojana tai voit käyttää myös värin levitykseen tarkoitettua sivellintä. Aloita etuosasta ja etene takaosaa kohti. Lopuksi hiusten pituuksiin ja latvoihin. Varo tahrimasta ihoasi värinaamiolla. Voit puhdistaa hiusrajat ja korvat vanulla levityksen jälkeen.
5. Kampaa hiuksiasi varovasti harvapikkisellä kammalla.
6. Anna vaikuttaa noin 10-15 minuuttia.
7. Huuhtele naamio kunnolla pois.

Color Mask -värinaamioita myydään ainakin monissa parturi-kampaamoissa ja Sokoksilla. Hintaa 200 ml:n tuubilla on yleensä 15,90 euroa. Tuubista riittää 1-10 käyttökertaan, riippuen hiuksista. Minun hiuksilleni riittää noin 3-4 kertaan.

Minä pidän kyllä näistä Color Maskeista ja kyllähän se selkeästi elävöittää vanhaakin hiusväriä. En kuitenkaan koe itselleni niin tuiki tärkeäksi Color Maskia, kuten esimerkiksi punaisella tai oranssilla värjätyille hiuksille. Myös blondeille suosittelen, jotka haluavat säilyttää kylmänsävyisen vaaleat hiukset. 😉 Kannattaa kuitenkin jokaisen kokeilla itselleen sopivalla sävyllä tai miksailla sekoittelemalla itselleen se sopiva sävy. Harmittaa oikein, kun näitä Color Maskeja ei tainut olla vielä silloin kun itse olin puna- tai violettipää. Noh, ehkä violettisten hiusten aikaan oli, mutta en tiennyt niistä vielä silloin.

Elämää ja Eskapismia -blogin Morgaise antoi minulle luvan linkittää hänen tekemäänsä Color Mask postaukseen. Morgaise testailee vaaleille hiuksilleen kahta eri sävyistä Color Maskia. 😉 

X