Glitz & Glam

Hiusvärikokeiluja kotona – hiustenvärjäys shampoolla

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Muistatteko, kun kerroin hiusvärihaaveistani? Ongelmani on vain ollut, kumman ääripään valitsen: oikein viileä ja luonnollinen sienitukka eli mushroom vai lämpöisempi ja värikkäämpi kuparipersikka?

Lue hiusvärihaaveiluistani:

Trendikäs sienitukka vai syksyinen kuparipersikka?

Jäin pitkäksi aikaa jumiin valinnan vaikeuden kanssa. Siksi myös ajanvaraus kampaajalleni viivästyi. Päätin ratkaista pähkäilyni kokeilemalla toista väriä kotikonstein. Tämähän ei ole ensimmäinen kerta, kun testaan värishampoolla jotain väriä ennen kampaajalle menoa.

Lue testailuni vaaleanpunaisella shampoolla:

Voiko shampoolla värjätä hiuksia?

Kun tilasin Lykolta kaikkea ihanaa, sujautin mukaan ostoksiini *Four Reasonsin värishampoon, Rose Gold. Minulla on varastossa vaaleanpunaista Rosea, mutta nyt haaveissani on kuparisempi väri, mutta ei kuitenkaan täysin kuparinen. Siksi ajattelin, että tämä Rose Gold voisi olla juuri täydellinen testailuuni, kun selvitän, tykkäänkö väristä.

Rose Gold ei ole täysin lämmin, eikä täysin viileäkään. Sopivasti välimaastosta, jota itsekin olen mielessäni ajatellut. Sellainen hieman vaaleanpunaisempi kuparipersikka.

Lähtötilanne ennen värishampoolla pesua

Minulla on vaalennetut hiukset ja tyvessä on oma, luonnollinen väri. Tyveäni on jo vuosia vaalennettu raidoittamalla. Pituuksissa on hyvin vaaleita ja vähän tummempaa vaaleaa.

Ja tällainen lopputulos Four Reasons Rose Goldella tuli!

Hiusten väristä tuli todella herkku! Aivan ihana!

Pesin hiukseni kaksi kertaa värishampoolla. Ensimmäinen pesu värjäsi jo todella paljon, toisella pesulla pyrin tasoittamaan väriä.

Päälli- ja etuosan hiukset nappasivat väriä kaikista tehokkaimmin. Siksi toisessa pesussa levitin ensin tavallisen, värittömän shampoon päälliosaan ja etuhiuksiin. Sen jälkeen vasta lisäsin Rose Gold -värishampoon kaikkialle hiuksiin. Sillä tavoin sain tasoitettua väriä. Koska hiuksissani on eri tummuusasteita, se näkyy tietysti myös värishampoopesun jälkeen.

Hyvin huomaa, että ne kaikista vaaleimmat kohdat ovat vaaleanpunaisempia ja tummemman vaaleat kohdat ovat persikkaisempia. Etuosan hiukset ovat kaikista kuluneimpia, joten niihin väri nappasi kaikista intensiivisimmin, joten väri on suorastaan korallinen. Niskahiukset ovat kaikista vähiten kuluneita ja huokoisia, joten niihin väri luonnollisestikin tarttuu hentoisemmin.

Tulin tämän kokeilun myötä siihen lopputulokseen, että marraskuun alussa haluan kampaajani tekevän tällaisen, mutta vähän kuparisempana ja tietysti tasaisempana. Luultavasti on ostettava lisää Rose Gold -shampoota uuden värin ylläpitoon.

Four Reasons Color Mask Shampoota myyvät monet kampaamot sekä verkkokaupat, kuten *Lyko ja *Bangerhead.

Nyt täytyy pestä tämä ihana väri pois, niin ei ole vanhat suoravärit pohjalla kampaajan loihtiessa uutta väriä minulle. Tämä kannattaakin aina muistaa, ettei kampaajalle mennessä olisi hiukset täynnä suoraväripigmenttejä. Väri lähtee haalistumaan, jos ei käytä värishampoota, joten tällaiset shampoolla luodut värjäykset ovat helposti pestävissä. Väriä saa ylläpidettyä käyttämällä jokaisessa tai joka toisessa pesussa värishampoota.

Lue aiheesta lisää: Suoravärien poisto ennen uutta värjäystä

Olen taas varjellut hiusteni pituutta, mutta nyt alan olla kyllästynyt tähän laiskana roikkuvaan reuhaan ja huonokuntoisiin latvoihin. Harkitsen vakavasti, että leikkautan samalla reilusti pituutta. Näytän sitten marraskuussa, minkälainen väri tuli ammattilaisen käsissä ja tuotteilla.

Mitä mieltä, istuuko tällainen värikkäämpi ja lämpöisempi väri minulle?

Lue myös nämä värimuuttumisia käsittelevät postaukseni:

Aikuisen vaaleanpunaiset hiukset

Harmaat hiukset vaihtuivat kanervaiseen violettiin

Kotikokeilu pinkillä

My Little Pony -hiukset

Tyylikäs harmaa

Katsaus vaalennusprosessista: mustasta vaaleammaksi

Lue myös

X