Havaintoja parisuhteesta

Ei istua saa, ei levätä saa, tip-top häärijä voi tulla ikkunan taa”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Suomalaisissa kodeissa ja perheissä on tuhansittain tip-top häärijöitä.
Heidän tekemisissään on taustalla kyllä kirkasotsainen, hyvä ajatus, mutta toteuttamisen raskaus ajaa häärijän, sekä koko perheen mielipuolisuuden partaalle.

Tip – top häärijä ylisuorittaa työtänsä, perhettänsä, kotiansa ja koko elämäänsä niin vahvasti, että hyvät yöunet, ruokailut, harrastukset, jne. jäävät hänen osaltaan täysin unholaan.

Tip – top häärijä ei pysähdy, hetkeksikään. Varsinkin joulun alla on satoja pikkutöitä, aikatauluja, listoja ja muistioita, joiden jokainen kohta täytyy suorittaa täydellisesti.
On sukkaa silitettäväksi ja ikkunaa pestäväksi.

Tip – top häärijä voi hetkeksi istahtaa sohvalle, mutta hänen mielensä ja alati ympäristöä tarkkailevat silmät eivät lepää.
Hänen silmänsä havaitsevat täydellisesti katetun joulupöydän, täydellisesti silitetyn joululiinan helmassa vanhan, pesussa haalistuneen sinappitahran

Tip-top -häärijä saattaa myös siirtää mallin mahdollisille jälkeläisilleen – joko niin, että jälkeläinen luulee sen olevan ainoa oikea tapa toimia, tai niin, että jälkeläinen olettaa mahdolliselta puolisoehdokkaaltaan automaattista tip top häärijyyttä.

Jälkimmäisestä on omakohtaista kokemusta. Kodin olisi pitänyt olla kuin tip-top -häärijän jäljiltä, mutta vaatimustason asettaja ei ollenkaan hoksannut kuinka paljon sellaisessa on työtä, eikä ajatellut itsellään olevan minkäänlaista osuutta asiaan. Tilanne on sittemmin oikaistu, mutta yllättävän moni tänäkin päivänä kuvittelee, että tip-top -häärijän koti pysyy standardin veroisena tuosta vaan.”

X