Mainos: Tolu ProNature
Mainos Havaintoja parisuhteesta

Iskä, meillä haisee vähän pölyiseltä!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kaupallinen yhteistyö Tolu ProNature

”Iskä, meillä haisee vähän pölyiseltä.”

Esiteineillä on tunnetusti ihmisen jokainen mahdollinen aisti herkillä. Omaan hajuaistiini muutaman viikon siivoamattomuus ei ollut vielä yltänyt. Sitä paitsi syksy on paras vuodenaika kroonisesti laiskalle siivoajalle. Miltei ympärivuorokautinen hämäryys ja auringonvalon poissaolo ei tule korostaneeksi huonekalujen ja sähkölaitteiden pinnoilla olevaa pölykerrosta.

Mutta syksyn jälkeen tulee joka vuosi talven ja kevään paljastava valo.

No, oikeassa esiteini oli. Turhan pitkä väli siivoamiselle oli ollut. Enkä edes tiedä miksi, sillä minussa on jokin valmistusvirhe, sillä siivoaminen on ehdottomasti miellyttävin kotityö kaikista kotitöistä.

Siksi tuntuu paradoksaaliselta, että sitä tulee harrastettua niin harvoin. Toisaalta harvakseen tekeminen voi olla syy sille, että pitää siivoamista miellyttävänä tekemisenä, koska eihän pizzakaan maistu hyvältä, jos sitä joka päivä syö.

Siivousvälineet Sami Minkkisen luonaAloitan siivoamisen viemällä matot ulos. Mattojen tamppaamisen yhteydessä saan hyödyllisellä tavalla valutettua viikkojen turhaumat itsestäni. Matto ei mene rikki, vaikka siihen hakkaisi piiskallaan kohtuuttoman kovaa. Aikatavoitteeksi otan niin pitkän tamppaamisen, että mattotelineen vierellä olevan kerrostalon jostakin ikkunasta katsoo närkästynyt kanssa-asuja.

Seuraavana on vuorossa imurointi ja sen jälkeen lattioiden pesu. Turhaumista tyhjentyneenä luuttuamisen voi ottaa nautinnon kautta. Ja sen totisesti teenkin. Nautinnon lisäksi moppaaminen on minulle oiva kotitreeni. Liikuttelen mieslannettani suuntaan jos toiseenkin saadakseni asunnon jokaisen kulman mopin koskettamaksi. Sillä niin kuin ihmisen iho, niin myös lattian pinta kaipaa kosketusta. Ihmisellä se on toinen ihminen ja lattian pinnalla moppi, jonka kosketuksen lattialle suo.

Fyysisen osion jälkeen alkaa siivouksen niin kutsuttu harmoniavaihe. Pintojen puhdistaminen ja kylpyhuoneen peseminen on kuin illan viimeinen hidas. Se on lempeää nojailua pehmeän musiikin soidessa ympärillä. Se on se kuuluisa piste iin päälle. Asunnon täyttää hiljalleen puhtaus, harmonia ja sieraimiin kantautuva hyvä tuoksu. Samalla kun asunto puhdistuu, tuntuu kuin oma sielukin puhdistuisi ja jos nyt ei aivan puhdistuisi, niin kevenisi ja kirkastuisi. Tehdyn työn lopputulos näkyy heti silmien edessä.

Niin kuin arjessa muutenkin, minulle on tärkeää saada tietää käyttäväni eettisesti ja ekologisesti kestäviä tuotteita. Tolu ProNature -tuotteet ovat siivouksen suhteen niitä molempia, sillä niillä on EU Ecolabel -sertifikaatti. Tolu-tuotteita on valmistettu yli 70 vuoden ajan ja ProNature on sarja tuotteita, joissa ympäristö on otettu erityisen hyvin huomioon. Sarjaan kuuluu raikkaasti mintulta ja kurkulta tuoksuva yleispuhdistusaine, kylpyhuonesuihke sekä lasi- ja ikkunasuihke. Pakkaukset on valmistettu osittain kierrätetystä muovista ja ne ovat kokonaan kierrätettäviä. Strategiana onkin saada enemmän vähemmällä ja pienemmällä ympäristöjalanjäljellä. Tuotteiden koostumus on vähintään 98,6% luonnollisista ainesosista ja puhdistusteho on silti loistava.

Tiedostaen tuotteiden ekologisuuden ja eettisyyden sekä huomattuani niiden laadukkuuden ja tehon, voin hyvillä mielin käyttää joka kerta samoja tuotteita siivotessani ja mitä esiteinini mielipiteeseen tulee, niin ehkä siivouskertoja voisi olla pienemmälläkin aikavälillä kuin tähän asti. Jos saisi itsensä esimerkiksi siivoamaan kerran viikossa, niin johan siinä mieslantiokin alkaisi taipua sellaisiin liikkeisiin, että sillä voisi osallistua mihin tahansa tanssiohjelmaan.

”Iskä, olet siivonnut, vähänkö siistiä.”

Todellakin siistiä, sanan kahdella eri tarkoituksella.

Kokeile sinäkin!

Saan arpoa teille lukijoille kolme Tolu ProNature-tuotepakettia. Kommentoi alle, suositko sinä siivouksessa ekologisia tuotteita ja osallistut tuotepaketin arvontaan! Palkinnon arvo on noin 25 euroa. Kilpailuun voi osallistua 15.2.2020 saakka. Palkinnot arvotaan vain yhteystietonsa jättäneiden kesken.
Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

X