Havaintoja parisuhteesta

Itselleen nauramisen taito, 10 vakavaa ehdotusta

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

1. Elämä on määrällisen ajan kestävä tragikoominen vitsi. Parhaiten siitä selviää mustalla huumorilla, arjenpalvonnalla ja rajulla itseironialla.

2. Jos katsoo viisi minuutia omaa peilikuvaansa nauramatta kertaakaan, on syytä varata itselleen terapia-aika.

3. Kumppanin hyvätahtoinen vittuilu tuntuu parhaimmillaan kuin hyvää seksiä lupaavalta suudelmalta. Tässä on oltava tarkka siitä, että vittuilu on hyvätahtoista. Muunlainen vittuilu on vain enne saapuvasta erosta.

4. Jos et edes itse naura omille vitseillesi, niin miten kuvittelet kenenkään muun nauravan niille?

5. Jos pariskuntatapaamisten aikana puhe kääntyy siihen, että mitä kukin tekee työkseen ja sen jälkeen puhutaan vain siitä työstä, niin on syytä välittömästi vetää hillittömät perseet, jotta puheet kääntyvät johonkin kiinnostavampaan aiheeseen. Kaikki aiheet ovat kiinnostavampia kuin ammatteihin liittyvät. Se että onko joku siivooja ja joku lääkäri on yhtä kiinnostavaa kuin tykkääkö sinisestä vai keltaisesta.

6. Eliittikumppanit.fi sivustolta treffiseuraa etsivien ei tarvitse yrittää katsoa viittä minuuttia peilikuvaansa vaan varata samantien itsellensä ajan terapiaan ja kuuden vuoden itselle nauramisen taito-kurssille. Kumppanin eliittisyys ei ole riippuvainen hänen asemastaan, vaan hänen taidostaan rakastaa.

7. Blogisivustolleni kirjoitelleet vähemmän hyvätahtoisesti vittuilevat voisivat ensin opetella lukemaan sisältöjä ennenkuin kirjoittelevat teesejään kuten: vitun homo, tuu Lahteen saat turpaas, varo kohtaamasta minua kadulla ja vitun tyttö. Kaikki muut kommentit ovat ookoo, paitsi tuosta tytöttelystä en hirveästi pidä. Olen kuitenkin yli nelikymppinen, joten kyllä minä jo naisena itseäni pidän. Lukutaidon opittuaan hekin voivat sitten hiljalleen alkaa etsiä itsestään naurettavuuksia.

8. Jokaisen olisi syytä joskus hiljentyä itsensä äärelle. Sammuttaa ympäriltään kaiken teknologian. Ottaa ruutuvihkon esille ja kirjoittaa mitä naurettavaa itsestään löytää. Jos lista ei ole kymmenen kohdan mittainen, ei tunne itseään laisinkaan tai ottaa itsensä aivan liian vakavasti.

9. On järjestettävä itselleen päivä. Naurettavuuksien päivä. Päästettävä irti siitä turhan vakavasta ns. aikuisuudesta. Mennä bussiin istumaan. Ääntelehtiä mukulakivillä. Astua vain valkoisille viivoille. Hypätä pihassa ruutua. Puhaltaa parvekkeelta saippuakuplia. Yrittää syödä hillomunkin nuolaisematta huulia. Kutsua pihalle muita ns. aikuisia ja leikkiä hippasta. Heittää ammattiroolit, perheroolit, sukupuoliroolit romukoppaan edes tunniksi. Huomata, että siitähän alkaa lopulta tulla tapa. Huomata, että elämänlaatu alkaa parantua. Huomata, että ei ota itseään ja ympäröivää maailmaa niin turhan tarkasti ja vakavasti. Huomata että takakireys on poissa. Huomata, että päätä ei enää särje eikä rintaa ahdista.

10. Kukaan ei ole korvaamaton.

Lue myös

X