Havaintoja parisuhteesta

”Mieheni lähtee jos en katkaise suhdetta ystävääni ja lopeta harrastustani”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Uusi mieheni ei siedä ystävääni. Olen harrastanut lavatanssia 14 vuotiaasta lähtien ja tapasin ystäväni sieltä. Ollaan pidetty yhteyttä, tanssittu välillä enemmän ja välillä vähemmän. Olemme olleet ystäviä 10 vuoden ajan.

Juuri ennen korona-aikaa erosin edellisestä miehestäni. Olimme yhdessä seitsemän vuotta. Olin aika yksinäinen kun kaikki paikat olivat kiinni. Ei ollut mitään elämää. Silloin olimme ystäväni kanssa enemmän tekemisissä. Suhteemme muuttui läheisemmäksi ja päädyimme sänkyyn. Ajattelin, että tässäkö se uusi suhteeni onkin. Minulla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi tunteita parisuhteeseen ja päätimme kokeilla seksisuhdetta. Sekään ei onnistunut ja parin kerran jälkeen lopetimme senkin ja jatkoimme ihan vain ystävinä.

Nyt uusi mieheni, olemme seurustelleet puolen vuoden ajan, tietää tästä kuvioista. Hän ei siedä ystävääni ja pakottaa lopettamaan yhteydenpidon ja tanssimisen hänen kanssaan. Se on kuulemma ainut keino maksaa hinta teoistani.

Suhteemme alkuaikoina mieheni kyseli ystävästäni. En kertonut kaikkea historiastamme, koska ajattelin, että ei minun menneisyyteni ja ystäväni asiat hänelle millään tavalla kuulu. Mieheni ei antanut periksi, vaan kyseli ja kaiveli ja pakotti minut kertomaan kaiken ystävästäni, kunnes väsyin jatkuvaan uteluun ja kerroin kaiken menneisyydestämme.

Nyt olen mieheni mukaan pettänyt häntä ja tuhomassa meidän suhdettamme tanssimalla hänen kanssaan ja pitämällä ystävyyttä yllä. Olen nyt lopettanut yhteydenpidon ystäväni kanssa, vain vastannut hänen viesteihin jos hän niitä laittaa ja painostuksen edessä näyttänyt miehelleni kaikki hänen vistinsä ja omat viestini.

Olen kuulemma saanut harrastukseni näyttämään likaiselta ja hän epäilee joka kerta käydessäni harrastamassa tanssia, että minä petän häntä, vaikka ystäväni ei siellä enää käykään. En jaksa ymmärtää, että miten menneisyyteni vaikuttaa suhteeseemme niin että en saisi enää koskaan nähdä ystävääni ja minun pitäisi lopettaa harrastuksenikin. Niin hän on sanonut, valitse joko harrastus tai minut.

Täytyykö minun hyväksyä mieheni vaatimukset, jotta suhteeni voisi jatkua?”

X