havaintoja parisuhteesta

”Minä voin kertoa, että miltä tuntuu olla itsestäänselvä”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tulet töistä kotiin jossa asut puolisosi kanssa. Roskat ovat viemättä, koska ei häntä haittaa. Tiskit tiskaamatta, ei häntä haittaa. Joka paikka sekaisin, koska ei sekään häntä haittaa. Sen sijaan koko päivän kotona ollut mies sanoo ettei ole laittanut ruokaa, odottaa että minä teen sen, teenhän muulloinkin. Sanoinhan toki silloin kerran suhteen alkuaikoina tykkääväni ruuanlaitosta.

Ja voinhan siinä samalla siivotakin, koska ei se sotku häntä haittaa. Tietää minun siivoavan kuitenkin kunhan pottuunnun ensin tarpeeksi odottamaan hänen panostustaan kotitöiden saralla.

Ei keskustelua, ei läheisyyttä, ei seksiä: koska hän ei tarvitse niitä. Tämähän on hyvä näin, mitä sitä muuttamaan. Hänelle kaikki on ihan kuten pitääkin. Minä hoidan kaiken ja olen aina siinä jos hän tarvii, sehän on ITSESTÄÄNSELVÄÄ.

Kun kerran parisuhteessa on sovittu olevamme niin pysyyhän se kasassa ihan itsekseen ilman minkäänlaista panostamista tai toisen huomioon ottamista. Ilman että nähdään toinen ihminen siinä, osoitetaan hänelle edes joskus hänen olevan tärkeä ja rakas.

Kerrot toiselle suoraan mitä puuttuu, mitä muutosta toivot. Sanot suoraan ettet halua muuttua itsestäänselvyydeksi, ihmiseksi jonka voi olettaa vain pysyvän siinä ilman mitään panostamista parisuhteeseen.

Sellaista on tulla kohdelluksi itsestäänselvyytenä, vuosien ajan.

Lue myös

X