Mainos: Posti
Mainos Havaintoja parisuhteesta

Onkos täällä oltu kilttejä?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kaupallinen yhteistyö Posti

Kukas se siellä ikkunan takana kolkuttelee? Onko siellä itse tonttu kurkistamassa ikkunasta, että onko talossa kilttiä lapsia? Ei se tonttu ole. Siellä on postinkantaja tuomassa laatikkoon kirjettä Joulupukilta.

Kukas se sinne postilaatikolle on menossa? Isähän se sinne kävelee. Laatikossa on kirje, jossa on Napapiirin postin leima. Kyllähän isä sen tietää, että kirje on tullut perheen yksivuotiaalle tytölle. Silti isää vähän kuumottaa ajatus, että kirje joulupukilta tulisikin hänelle, sillä on hänkin ollut koko vuoden kiltti.

Olen isän hyvä ystävä. Tiedän, että hän saa oman kiltteystodistuksensa vaimoltaan. Olen melko varma, että kiitettävä arvosana sieltä on tulossa. Hän on ollut haastavana koronavuotena ja pikkulapsiarjessa hyvä ja osallistuva isä kummitytölleni ja hyvä aviomies vaimolleen. Pienenä miinuksena hieman jopa outouden puolelle menevä kiinnostus Ritari Ässä -sarjaa kohtaan, mutta jokaisella meillä on pienet outoutemme.

Ystävänä annan henkilökohtaisen tunnustuksen näin tasa-arvon suurena ystävänä, että isä jää vuoden alusta lapsen kanssa koti-isäksi, sillä mikään ei ole tärkeämpää vanhemman ja lapsen lujan yhteyden saavuttamiseksi kuin yhteinen aika. Tämä esimerkkinä kaikille muillekin isille.

Toki parisuhteessa pitää muistaa, että pelkkä kiltteys ei riitä hyvän todistuksen saamiseen. Todistuksen arvosanaa nostaa pieni tuhmuuskin, mutta sen on ehdottomasti kohdistuttava vain asioihin, joissa pieni tuhmuus on sallittua, jopa toivottavaa.

Tilasin Postin kirjeen Joulupukilta ystäväperheeni lapselle. Olen tuntenut perheen isän ala-astevuosista lähtien. Yhteiseen ystävyysmatkaan on kuulunut vuosia, jolloin olisimme ehkä saaneet postilaatikkoon vain risuja, mutta suurimmaksi osaksi olemme lopulta ansainneet ystävyyssuhteestamme kiltteystodistuksen kiitettävin arvosanoin. Pitää muistaa, että vuosikymmeniä kestävät suhteet eivät ole yleisiä edes ystävyydessä.

Perheeseen kuuluu avioparin lisäksi hieman yli yksivuotias ihastuttava tyttölapsi. Voisin lyhyesti sanoa, että odotettu lapsi. Hänelle menee kirje Joulupukilta, joka sisältää kirjeen, kiltteystodistuksen ja värityskortin. Vastaanottajan nimi mainitaan kirjeessä ja kiltteystodistuksessa. Kirje saapuu Joulupukin Pääpostista Napapiiriltä ja siinä on Napapiirin leima.

Jos itse olisin lapsena saanut tuollaisen kirjeen, olisin ollut onnesta soikeana. En pidä mahdottomana ajatuksena sitä, että tilaan kirjeen oman lapseni sijaan itselleni. Minäkin olen ollut suhteellisen kiltti tänä vuonna. Mistä pukki sitten aikuisen kiltteyden voi määtitellä. Tietenkin siitä, että miten aikuinen kohtelee muita ihmisiä ympärillään. Tuhminta mitä voisi aikuisena tehdä, on olla ilkeä tai välinpitämätön muita ihmisiä kohtaan. Laiminlyödä läheisensä ja keskittyä kaikkeen muuhun kuin siihen tärkeimpään eli läheisiin ihmisiin. Ajattelen onnistuneeni ihan kelvollisesti.

Poikkeuksellinen vuosi päättyy poikkeukselliseen jouluun. Moni meistä on mennyt tämän vuoden jaksamisensa äärirajoilla. Poikkeusoloissa kaikki pieni on merkityksellisintä.

Tänä jouluna jokainen meistä voisi olla kiltti lapsi. Pitää huolta läheisistään ja itsestään. Olla rakkaimpiensa kanssa ja vain siinä hetkessä. Päästää irti kaikesta muusta, paitsi ihmisistä ympärillämme. Niin tehdessämme meillä on lopulta ihan kaikki, mitä tarvitsemme.

Sen tiedän varmasti, että Postin Joulupukin kirjeen saaneesta Ainosta pidetään maailman parasta huolta.

Hyvää joulua Aino, Maria ja Antti.

Kirjeen Joulupukilta saa tilattua helposti lapselle, lapsenmieliselle tai ihan kenelle tahansa, jota haluaa joulun alla ilahduttaa. Muistaa toki pitää se, että tonttujen lisäksi postinkantajilla on joulukuussa niin paljon hommaa, että kirje on syytä tilata ajoissa, viimeistään 15.12., jotta kirje ehtii tulla ennen joulua perille. Tilaa kirje täältä.

 

 

 

Lue myös

X