Havaintoja parisuhteesta

Seitsemän kohdan tiedote

Teksti: Havaintoja parisuhteesta
Kuva: @Salla Seeslahti

1. Kirjoitin kuukaisi sitten, että alan julkaista saamiani solvausposteja ja kommentteja nimellä varustettuna sivustollani. Tästä ilmoituksesta jokunen lukijani suuttui ja ilmoitti lopettavansa koko sivistoni seuraamisen ja yksi jopa kampanjoi sen puolesta, että muutkin alkaisivat boikotoimaan sivistoani. En ole viimeisten viikkojen aikana saanut juuri ollekaan vihakommentteja ja aion jatkaa käytäntöä, että pahimmat solvaukset tulevat sivustolleni nimellä julki. Jos se aiheuttaa lukijakadon sivustolleni, niin otan se sitten vastaan.

2. Muita viime aikoina kerrottuja syitä sille, että ihmiset tulevat kommenttikentälle ilmoittamaan lopettavansa sivustoni seuraamisen ovat olleet muun muassa se, että en käytä tarpeeksi aikaa sivustoni visuaaliseen ilmeenseen, että kirjoitan aina vain aiheista, joita suurin osa ”kansasta” vastustaa, että sivustolleni hyväksytään vain yksi totuus, että olen suuren seuraajamääräni vuoksi vastuuton lammas, koska kannustan ihmisiä käyttätymymään koronan vuoksi vastuullisesti ja että en ole tavallisten ja normaaleiden ihmisten puolella, vaan pidän esillä yhteiskuntaa rapauttavaa ideologiaa, jossa esimerkiksi sukupuolivähemmistöt ja muut ”hörhöt” pääsevät aivan liikaa ääneen.

Muistutuksena vielä, että sivustostani pääsee eroon ilman, että siitä pitää teatraalisesti ilmoittaa kommenttikentillä tai lähettää viestiä. Minulle sopii se, että kommenttikentällä paheksutaan kirjoituksiani, sillä se levittää yhä useamman silmien eteen tekstini, koska kommentti on algoritmille kuin ruokaa, jota ahmia. Sanottakoon kuitenkin, että viesteillä minua on turha yrittää saada hiljaiseksi tietyistä aiheista, koska minulle on tärkeämäpää bloggarina kirjoittaa haluamistani aiheista kuin miellyttää jokaista lukijaa. Kannustan siis voimakkaasti ihmisiä lopettamaan sivustoni seuraamisen, jos kerta toisensa jälkeen aiheeni ahdistavat ja saa aikaan hyökkäysreaktion.

3. Kritiikkiin siitä, että kirjoitan huomattavasti enemmän tekstejä, joissa ”ylistetään” eroja ja lyhyitä parisuhteista ja että en koskaan kirjoita pitkistä parisuhteista samaan ”ylistävään” sävyyn vastaan  edelleen, että saamani lukijoiden tarinat eivät juuri koskaan tule ihmisiltä, jotka elävät ihanassa ja onnellisessa, pitkässä parisuhteessa. Toisekseen on sanottava, että silloin kuin julkaisen tekstejä, jotka on kirjoitettu kauniilla kulmalla parisuhteesta, niin ihmiset ohittavat ne. Kirjoitan onnellisia tekstejä usein siis tyhjille seinille. Eivät saa huomiota eikä klikkejä eikä herätä keskustelua juuri ollenkaan. Enitenhän blogini sanomaa tulee levittäneeksi kommentoijat, jotka tulevat monen kommentin voimin kommenttikentälle ilmoittamaan, että taas kirjoitit ihan paskaa ja kaikki kuvatkin on ihan paskaa ja mitä sinäkin paska mistään mitään tiedät.

4. Olen saanut tämän vuoden puolella ennätysmäärän lukijiden lähettämiä parisuhdetarinoita. Kiitos ja kumarrus siitä. Olen tarinoista onnellinen ja otettu. Minulle saa lähettää niitä, koska moni niistä on teemoiltaan täydellisiä sivustolleni ja mielelläni muokkaan niistä blogitekstien muotoisen kokonaisuuden ja tuon teemoja esille henkilökohtaisten tarinoiden kautta. Olen äärimmäisen kiitollinen kaikista saamistani tarinoista ja haluan lähettää kollektiivisen kiitoksen ihan kaikille.

5. Sosiaalisen median vihan vuoksi en edelleenkään julkaise omasta henkilökohtaisesta elämästäni teksitejä kovinkaan usein. Jo aiemmin kirjoitettuja ja jaettuja henkilökohtaisia tekstejä saatan välillä uudelleenjulkaista, koska niistä saatavan mahdollisen vihan pystyy paremmin ottamaan vastaan, koska tarinat ovat vanhoja. Olen rajoittanut voimaakkaastikin aiheitani blogissa, sillä yhteiskuntamme ei ole tällä hetkellä henkisesti sillä tasolla, että haluaisin millään muotoa ottaa riskiä sillä, että avaan liikaa omaa henkilökohtaista elämääni. Itseni ohella suojelen tällä päätöksellä läheisiäni.

6. Arvoni annan näkyä sivustollani hyvinkin näkyvästi ja siksi haluan julkisesti vastata eräälle sitkeälle viiskymppiselle miehelle, joka viikko toisensa perään vaatii minua ottamaan hänet ja hänen sanojensa mukaan enemmistön suomalaisista hänenkaltaisistaan huomioon kirjoittamalla normaaleista heterosuhteista ja sillä kulmalle, että suhteen muodostaa mies ja nainen ja molemmilla on omat roolinsa ja niin edelleen. Valitettavasti tämän blogin kirjoittaja ei tuohon taivu, sillä minulle parisuhde ja ylipätään koko elämä on arvoliberaali. Minulle konservatiivinen tapa ajatella parisuhteesta tai maailmasta ei toimi, vaikkakin olen sitäkin maailmaa ottanut esille joissakin lukijoiden lähettämissä tarinoissa. Silti sivustoni on enimmäkseen ääni modernille arvoliberaaliudelle ja humaaniudelle.

7. Pääsiäisen jälkeen voi viimeistään sanoa, että kevät on alkanut. Hyvää sellaista siis kaikille meille. Jaksakaa vielä tovi koronan kanssa. Pian meillä kaikilla on rokotteet. Älkää siis perseilkö ja sössikö tätä kaikkea.

Rakkauksia!

 

 

 

Lue myös

X