Havaintoja parisuhteesta

”Seksi pitäisi irrottaa rakkaudesta”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Olen 26 -vuotias nainen. Elän parisuhteessa rakastamani ihmisen kanssa. Vaikka olen vielä nuori nainen, niin olen ehtinyt silti olla suhteessani jo 9 vuotta. Ihmiseni on nuoruuteni ensirakkaus.

Niin kuin moni muukin ikäiseni nuori, vai voisiko sanoa, että vielä lapsi, uskoin romanttisista komedioista tuttuun parisuhdekaavaan. Minulle on olemassa se yksi ja ainoa ja sen yhden ja ainoan kanssa elämme elämämme loppuun saakka ja sen pituinen se.

Kymmenen vuotta nuoruuden rakkauden kanssa on todella pitkä aika. Lähipiirissäni ei ole ketään, joka olisi seurustellut yhtä pitkään saman ihmisen kanssa kuin minä olen seurustellut. Haluan kertoa syyn, että miksi.

Nuoruuteen kuuluu kokeilunhalu ja muutaman vuoden seurusteltuani ja toiselle paikkakunnalle muuttaneena opiskelijanaisena minäkin aloin ahdistua ajatuksesta, että olen sitoutunut yhteen ihmiseen. Olin varma, että parisuhteeni tulisi päättymään omaan mahdottomuuteensa. Ei eri kaupungissa asuvat kaksikymppiset pysty olemaan pettämättä. Joskus se tapahtuu, luultavasti molemmille.

Minä en halunnut, että tekisin poikaystäväni selän takana mitään, mutta en pystynyt elämään ajatuksen kanssa, että minun pitää olla hänelle uskollinen. Tein aloitteen ja kysyin poikaystävältäni, että voimmeko aloittaa avoimen suhteen, jossa saamme harrastaa seksiä muidenkin kuin toistemme kanssa. Tässä vaiheessa poikaystäväni tunnusti, että hän on jo niin tehnyt. Minä en osannut tiedosta järkyttyä, sillä tiesin, että niin olisin voinut minäkin tehdä ja että niin siinä vain käy. En edes halunnut käyttää termiä pettäminen, koska se on terminä jo naurettava. Eiköhän melkein jokainen eri kaupungissa opiskeleva niin jossain vaiheessa tee.

Emme halunneet erota, koska rakastimme toisiamme. Poikaystävälleni oli helpotus, että minä tein aloitteen avoimelle suhteelle. Olen varma, että emme olisi enää yhdessä, jos emme olisi muuttaneet suhdettamme avoimeksi. Molemmat meistä on persoonina levottomia ja kokeilunhaluisia. Jos olisimme päättäneet sitoutua vain toisiimme, olisimme tukehtuneet tai sitten olisimme pettäneet toisiamme. Miksi valita valheellinen vaihtoehto, kun voi olla itselle ja toiselle rehellinen.

Olen ehkä naiivi ja varmasti tulen kuulemaan, että mitäpä minä tytönhupakko elämästä mitään tiedän. Ehkä en tiedäkään, mutta se riittää, että tiedän omastani. Olen minä nähnyt sen toisenkin tavan olla suhteessa. Sen valheellisen, jossa on oltu vuosikymmeniä yhdessä ja uskotellaan itselle, että kyllä se yksi riittää ja koskaan ei edes tule ajatuksiin, että miltä tuntuisi kokeilla jonkun muun kanssa. Vanhempani ovat tästä esimerkkejä. Sekä isä että äiti pitää yllä jotain valheellista totuutta sitoutumisesta ja molemmat ovat samalla pettäneet toisiaan ja tulevat tekemään sitä jatkossakin. He tietävät sen itsekin, mutta piilottavat totuuden jopa itseltään.

En enää usko parisuhdekomedioihin enkä satujen prinsseihin ja prinsessoihin. En voisi kuvitellakaan tilannetta, jossa olisin sidottu vain yhteen ihmiseen. En ainakaan tällä hetkellä. Voihan olla, että joskus ajattelen toisin, mutta uskon, että siinä vaiheessa sitoutuminen voi olla edes jotenkin mahdollista, kun on ensin elänyt vapaasti ja maistanut elämää. Jossain vaiheessa ihmisen pitää elää ja kokeilla ja minusta nuoruus on siihen parasta aikaa.

Naimisiin en tule koskaan menemään ja lapsia en halua. Uskon, että nämä asiat eivät tule muuttumaan. En ole lapsirakas ihminen ja en ymmärrä, että miksi ihmisen pitää olla avioliitossa. Poikaystäväni kanssa meillä menee paremmin kuin koskaan. Hän on ehkä maailman ihanin ja valloittavin ihminen. Hän ei vain riitä minulle seksuaalisesti ja minä en riitä hänelle. Siksi olemme antaneet toisillemme luvan seksiin suhteemme ulkopuolellakin.

Meidän yhteinen seksielämämmekin on parantunut valintamme myötä. En usko, että yhden ihmisen kanssa voi saada vuosikymmenen kestävää intohimoista seksisuhdetta. Usein kai se monella laantuu siinä muutaman vuoden jälkeen ja monella siitä tulee pakkopullaa. Seksi olisikin hyvä irrottaa rakkaudesta, koska niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Toisille voi olla ja toiset saa ajatella mitä ajattelevat, mutta minä olen itselle rehellinen ja tiedän, että seksi on sitä ihanampaa, mitä vapaampaa ja irti parisuhteen muista asioista se on.

Olen kuullut, että jotkut naiset ajattelevat samalla pyykkejä harrastaessaan seksiä. Minä en halua, että minulla käy koskaan niin, että yksi elämän ihanimmista asioista eli seksielämä muuntuu joksikin tuollaiseksi. Miksi sitä edes sitten harrastaa, jos siitä puuttuu kaikki oleellinen eli puhdas nautinto.

Voisin kirjoittaa tämän omalla nimellänikin, mutta en halua vanhempieni tunnistaa minua ja tiedän ainakin äitini seuraavan tätä blogiani. Toki heille tekisi ihan hyvää, että joku ravistelisi heitä siitä kulissistaan, jota he kynsin ja hampain pitävät kiinni. Itse olen päättänyt olla puuttumatta, sillä jos he ovat päättäneet tuhlata elämänsä tuollaiseen, niin omapa on häpeänsä.

Itse en elämäntyyliäni häpeä eikä minun ole tarvetta pitää sitä piilossa. Vapaat suhteet ovat hyvin suosittuja ikäisteni joukossa ja se ei ole enää edes mikään juttu. Uskon, että vanhemmalla ikäpolvelle se aiheuttaa vielä kummastusta ja jopa vihaa.

Tänään olemme poikaystäväni luona ja viikonloppu on ollut ihana. En vaihtaisi tätä tapaa olla suhteessa yhtään mihinkään muuhun ja onneksi poikaystäväni on samaa mieltä.”

Lue myös

X