Ihmissuhteet

Onko puolisosi vastakohtasi vai samanlainen kuin sinä? Tämän se kertoo sinusta

Onko unelmiesi kumppani täysi vastakohta vai mahdollisimman samanlainen kuin sinä itse? Lue, mitä vastauksesi sinusta paljastaa.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Kuin kaksi marjaa! Päältäpäin on kuitenkin mahdotonta sanoa, ovatko kumppanit samankaltaisia vai toistensa vastakohtia.

Onko unelmiesi kumppani täysi vastakohta vai mahdollisimman samanlainen kuin sinä itse? Lue, mitä vastauksesi sinusta paljastaa.

Sanotaan, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa. Liputatko tämän sanonnan puolesta, vai nautitko sinä puolisosta, jonka kanssa olette mahdollisimman samanlaisia?

Jos haluat jakaa elämäsi kanssasi samanlaisen puolison kanssa…

…haluat tulla ymmärretyksi ilman sanoja

Kun rakkaasi on hyvin samanlainen kuin sinä, sinun ei tarvitse jatkuvasti selittää hänelle, miksi ajattelet ja toimit niin kuin toimit – hän tietää, sillä ajattelee ja toimii useimmiten itse aivan samoin kuin sinä.

…turvallisuuden tunne on sinulle tärkeää

Kun tapaat jonkun kaltaisesi, tunnet olevasi mukavuusalueellasi. Ja mukavuusalueella olomme on turvallisin. Tutkimusten mukaan tykkäämme ihmisistä, paikoista ja asioista, joissa on meille jotain tuttua. Kenties juuri siksi tunnet olosi niin kotoisaksi samankaltaistesi joukossa.

…sinulla on vahvat arvot

Jos sinulla on vahvat arvot, haluat todennäköisesti kumppanin, joka jakaa kanssasi saman arvomaailman.

Jos sinulle on tärkeää, että puolisosi on vastakohtasi…

…haluat ymmärtää uusia näkökulmia

Vastakohtasi kanssa omat näkemyksesi tulevat varmasti haastetuksi. Jotta pystyt nauttimaan siitä, sinun on haluttava katsoa maailmaa muutenkin kuin omasta näkövinkkelistäsi. Tiedät, että vaikka et olisi jonkun kanssa samaa mieltä, voit silti pyrkiä ymmärtämään hänen näkemyksensä. Eri näkökulmien ymmärtäminen voi jopa vain vahvistaa omaa näkemystäsi. Tai voi olla, että jos selitys on oikein silmiä avaava, omakin mielipiteesi muuttuu.

…nautit uusista kokemuksista

Vastakohtasi haastaa sinut varmasti poistumaan mukavuusalueeltasi. Ja se jos mikä on kasvattavaa! Koska kumppanisi ei ajattele asioita samalla tavalla kuin sinä, hän saattaa osata järjestää sinulle yllätyksiä, joita et olisi itse osannut ikinä kuvitellakaan.

…olet taitava kommunikoimaan

Jotta tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa, on oltava hyvät kommunikointitaidot. Ja parhaimmillaan suhde vastakohtaan voi hioa nuo taidot aivan huippuunsa.

Lähteet: Elite Daily, Livestrong, Pucker Mob

Lue myös:

Millaista kumppania etsit? Katso, mikä horoskooppimerkki sinun kannattaa valita rinnallesi

Vastakkaiset horoskooppimerkit – Vetovoimaa ja tahtojen taistoa

Oletko takertuja vai välttelijä? Entä kumppanisi? Tämä seikka voi selittää, miksi suhde ei toimi

X