Ihmiset

Nuoreksi neidoksi kasvanut prinsessa Estelle, 12, on kuin äitinsä – vain yhdessä asiassa he ovat toistensa vastakohtia

Ruotsin prinsessa Estelle nauttii silmin nähden julkisuudesta. Äiti Victoria pitää huolta siitä, ettei Estelle äitinsä tavoin uuvu velvollisuuksien paineessa.

Teksti:
Marja-Terttu Yli-Sirniö
Kuvat:
HRH The Crown Princess ja Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden, MVPhotos ja Gettyimages

Victoria ja Estelle osallistuivat toukokuussa samanhenkisissä asuissa Giuseppe Penonen patsaan paljastustilaisuuteen Tukholmassa. 12-vuotias Estelle on jo lähes äitinsä mittainen.

Ruotsin prinsessa Estelle nauttii silmin nähden julkisuudesta. Äiti Victoria pitää huolta siitä, ettei Estelle äitinsä tavoin uuvu velvollisuuksien paineessa.

Kun Oslossa vietettiin prinsessa Ingrid Alexandran myöhästyneitä 18-vuotisjuhlia kesäkuussa 2022, ikuistettiin Euroopan tulevat kuningattaret yhteiskuvaan. Jo aikuisiksi kasvaneitten kollegoitten seurassa poseerasi myös tuolloin kymmenvuotias Ruotsin prinsessa Estelle.

Kun muiden prinsessojen hiuksia koristivat sukujen perintötiarat, Estellellä oli vaaleansinisen iltapuvun sävyinen panta. Hän on vielä liian nuori käyttämään arvokasta tiaraa.

Viime syksynä hän osallistui jälleen iltapukujuhlaan Tanskan nykyisen kruununprinssin Christianin 18-vuotisillallisille.

Iltapukujuhlien lisäksi Estellen elämässä toistuvat suvun vuosittaiset julkiset esiintymiset, kuten äidin, kruununprinsessa Victorian nimipäivät maaliskuussa ja syntymäpäivät heinäkuussa ja isoisän, kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäivät vapunaattona.

Estelle on 12-vuotias koulutyttö – lapsi vielä – mutta silti hän ahkeroi ja edustaa Ruotsin kuningashuonetta hyvin aikuismaisesti. Kuninkaalliseksi lapseksi hän on poikkeuksellisen paljon esillä.

Vaikka Estellen aurinkoista olemusta on hauska katsoa, voi myös kysyä, kuinka hän tämän kaiken jaksaa?

Estelle on jo selvästi kasvanut ulos lapsenkengistä, mutta äiti on hänen tukenaan julkisissa tilanteissa.
Estelle on jo selvästi kasvanut ulos lapsenkengistä, mutta äiti on hänen tukenaan julkisissa tilanteissa. © MVPhotos

Estelle syntyi kruununperijäksi

Estelle Silvia Ewa Mary syntyi 23. helmikuuta vuonna 2012 Ruotsin kruununprinsessalle ja prinssi Danielille. Lapsi kuuluu siihen kuninkaallisten naisten sukupolveen, joka syntyi kruununperijäksi, ja jota myöhemmin syntynyt poikalapsi ei sivuuta kruununperimysjärjestyksessä.

Ruotsissa muutos perustuslakiin tehtiin ensimmäisten maiden joukossa vuonna 1979. Prinsessan tittelin lisäksi Estelle sai Länsi-Götanmaan herttuattaren arvonimen.

Estellen kasteessa käytettiin kastemaljaa, jonka vesi oli tuotu Öölannin saarelta. Samaa kastemaljaa oli käytetty ensimmäisen kerran hänen isoisänsä isän, lento-onnettomuudessa myöhemmin kuolleen prinssi Gustaf Adolfin ristiäisissä vuonna 1906.

Estelle liitettiin perinteiseen tapaan kummivalinnoilla muihin kuningashuoneisiin. Hänen kummejaan ovat Hollannin kuningas Willem-Alexander sekä Tanskan kuningatar Mary, Norjan kruununprinssi Haakon, eno, prinssi Carl Philip, ja isän puolelta täti, Anna Westling Söderström.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X