Ihmiset

Vain elämää -tähti Samu Haber: ”Olen ollut aika hyvä niille naisille, joita elämässäni on ollut”

Sunrise Avenue -yhtyeestä tutun Samu Haberin mielestä nainen on seksikkäimmillään tukka ponnarilla ja silloin, kun hän tuntee itsensä seksikkääksi.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto

Samu Haber tunnustaa olleensa nuorena hulivilipoika. – Se kuului rock 'n' roll -elämään.

Sunrise Avenue -yhtyeestä tutun Samu Haberin mielestä nainen on seksikkäimmillään tukka ponnarilla ja silloin, kun hän tuntee itsensä seksikkääksi.

Vain elämää -tv-sarjassa mukana oleva Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja Samu Haber, 41, vastasi Annan Mies puhuu naisesta -juttusarjan kysymyksiin.

Olitko jo teininä naisten päiväuni?

– En tiedä, olenko ollut naisten päiväuni. Vaikka en ikinä jäänyt koulun pihaan yksin, en ollut mikään suosituista suosituin.

Mihin kiinnität naisessa ensimmäisenä huomiota?

– Silmiin.

Miten hurmaat naisen?

– En osaa hurmata naista. Olen vain sellainen kuin olen. Kaikki muu hurmaaminen on turhaa. Jos minun tarvitsisi tehdä jotain ihmispyramideja, en kuitenkaan jaksaisi tehdä niitä loputtomiin arkielämässä.

Lue myös: Samu Haber on huomannut, ettei menestys vie pois surua ja pelkoa: ”Hetken voi kuvitella olevansa jotakin suurta, mutta sitten alkaa ahdistaa”

Millainen naisen käytös saa sinut hämmentymään?

– Nykypäivänä se, että joku uskaltaa olla oma itsensä.

Milloin pinnasi palaa varmasti naisten kanssa?

– Silloin, kun pitäisi lähteä jonnekin. Naisilla ei ole ikinä mitään, mitä laittaa päälle. Minulla on aina samat tennarit.

Milloin nainen on parhaimmillaan?

– Silloin, kun kumpikaan ei puhu mitään, on ollut kiva päivä ja kävellään kotiin.

Millainen on seksikäs nainen?

– Hänellä on päällään löysä t-paita ja verkkarit sekä jalassaan villasukat. Tukka on ponnarilla. Ja hän kokee olonsa seksikkääksi. Silloin hän on seksikäs.

Mikä on paras naiselta saamasi kohteliaisuus?

– ”Ihanaa, että sinä olet noin vahva mutta uskallat olla noin herkkä ja heikko.” Se on ehkä kaikista paras kohteliaisuus, koska se kertoo myös sanojastaan aika paljon.

Lue myös: Samu Haber: ”Menestyksen mukana hävisi nöyryys”

Mikä on sellainen totuus sinusta, jota et haluaisi kuulla naisen suusta?

– Naisen suusta kannattaa kyllä kuulla kaikki, koska sieltä tulee ihan hyviäkin juttuja kaiken sen massan seasta. Olen suora ja haluan, että minulle puhutaan suoraan. Tärkeämpää kuin se, mitä sanoo, on se, miten sen sanoo. Kun herkkiä asioita ei sano loukkaavasti, niiden sanominen on ihan ok.

Mikä on ollut pahin virheesi naissuhteissasi?

– Ehkä teininä ja vähän myöhemminkin olin sellainen hulivilipoika. Mutta se kuului rock ’n’ roll -elämään. Yleensä sitä peliä pelatessa kaikki pelaajat tietävät, mikä homman nimi on.

Mihin tarvitset naista?

– En tarvitse naista tai ketään muutakaan, mutta tarvitsen ihmisiä elämääni. Haluan olla niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa minulla on useammin hyvä kuin huono olo.

Miten käsityksesi naisista on muuttunut iän ja kokemuksen myötä?

– Ei se oikeastaan ole. Olen kasvanut naisvaltaisessa yh-äidin perheessä pikkusisarusteni kanssa. Ehkä olen oppinut suhtautumaan naisiin ja naissukupuoleen, tukemaan naisia sekä ymmärtämään, miksi naisilla on välillä hankalaa. Esimerkiksi nuorelle naiselle tämä maailma ei ole mikään helpoin paikka. Kaikki tuijottavat rivissä Instagramia, hoikentavat itseään Insta-kuvissa, laskevat tykkäyksiä ja tunkevat huuliinsa botoxia. Ja trendi ei ehkä ole se, että asiat helpottuisivat mitenkään.

Mitä äitisi on opettanut sinulle naisista?

– Kyllä hän on opettanut ihan samaa kaikista: ihmisiä pitää kohdella fiksusti ja niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Pelkästään naisia koskevia neuvoja en ole saanut. Luulen, että mutsini pitää minua ihan fiksuna ja ajattelee, että hiffaan nämä jutut itsekin. Mutsini on nähnyt, että olen ollut aika hyvä niille naisille, joita elämässäni on ollut. Kohtelen todella hyvin esimerkiksi puolisoani ja naispuolisia ystäviäni.

Mitä et voisi antaa naiselle anteeksi?

– Pettäminen ei ehkä olisi hirveän mieluisa projekti anteeksiannon puolella. Silloin pitäisi varmaan miettiä, mikä pettämiseen on johtanut, ja katsoa, katuuko toinen. Minulla ei ole elämässä mitään ehdotonta eitä, mutta pettämisen anteeksi antaminen olisi ainakin hyvin vaikeaa.

Samu Haber on mukana Vain elämää -ohjelmassa torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella.

Lue myös:

Olli Lindholm: Tunnen itseni tosimieheksi, kun nainen makaa sylissäni peiton alla ja nukahtaa siihen”

Eronnut Vain elämää -tähti Laura Voutilainen: ”Etenen uusissa suhteissa tunnustellen”

Vain elämää -tähti Irina pitkän liiton haasteista: ”Unelmoin siitä, että olisi kaksi kotia ja yksi parisuhde”

Vain elämää -tähti Robin: ”En ole tunteilija, vaikka sisälläni palaakin”

Menneessä vellonut Vain elämää -tähti Petra Gargano: ”Tajusin, että minulla on oma polkuni”

Vain elämää -tähti Nikke Ankara haluaa tulla muistetuksi hyvänä rakastajana: ”Naiset ovat happea, jota hengitän”

X