Ihmiset

Tiesitkö, että kuninkaalliset eivät saa syödä ihan mitä haluavat? Nämä ruoat ovat nykyään Meghanilta kiellettyjä

Kuninkaallisen säännöstön mukaan brittikuninkaalliset eivät saa syödä esimerkiksi äyriäisiä ravintolassa. Ja valkosipulilla herkuttelu on kiellettyä kuningattaren seurassa. Lue, miksi.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Mvphotos

Kun Meghan Markle ja prinssi Harry suuntaavat syksyllä valtiovierailulle Australiaan, Fijille, Tongaan ja Uuteen-Seelantiin, he eivät saa syödä ihan mitä tahansa.

Kuninkaallisen säännöstön mukaan brittikuninkaalliset eivät saa syödä esimerkiksi äyriäisiä ravintolassa. Ja valkosipulilla herkuttelu on kiellettyä kuningattaren seurassa. Lue, miksi.

Jo ennen kuin Meghan Marklesta tuli virallisesti kuninkaallisen perheen jäsen, hän joutui luopumaan monesta asiasta elämässään. Meghanin piti muun muassa sulkea some-tilinsä, eikä hän saa enää käyttää tummaa kynsilakkaa tai kirjoittaa nimikirjoituksia.

Kun Meghan ja prinssi Harry avioituivat toukokuussa, kiellettyjen asioiden listalle nousi myös ruokia. Brittikuninkaalliset eivät nimittäin saa syödä aivan mitä haluavat.

Äyriäiset ja raaka liha kiellettyjen listalla

Kuninkaallisen säännöstön mukaan brittikuninkaalliset eivät saa syödä äyriäisiä ravintolassa tai ulkomailla. Koko kuninkaallisen perheen täytyy välttää muun muassa ostereita, hummereita ja äyriäiscocktaileja ruokamyrkytysvaaran vuoksi.

Myös raa’an lihan ja hyvin mausteisten tai eksoottisten ruokien syöminen on kielletty. Juomaveden on oltava pullotettua.

Näitä ruokarajoituksia perustellaan kuninkaallisten omalla turvallisuudella. Ruokamyrkytys voisi myös pilata kuninkaallisen valtiovierailun, jotka ovat usein tiukasti aikataulutettuja.

Ei valkosipulia kuningattaren läsnäolesssa

Aina kuninkaallisten ruokarajoituksissa ei kuitenkaan ole kyse vain turvallisuudesta.

BBC:n artikkelin mukaan kuningatar Elisabetia ja prinssi Philipia neuvottiin aikoinaan Italian vierailunsa aikana välttämään pitkää pastaa ja helposti sotkua aiheuttavaa tomaattikastiketta.

Kuninkaalliset joutuvat välttämään myös valkosipulia, jos kuningatar istuu samassa ruokapöydässä. Valkosipulikielto johtuu siitä, että kuningatar Elisabet tiettävästi vihaa valkosipulin makua.

Lähteet: BBC, Business Insider, Independent, Travel+Leisure

X