Kalastajan vaimo

Pihahommia aamusta iltaan!

Teksti:
Johanna Alvestad

Nyt on betonit paikallaan ja piha saattaa vaikkapa valmistuakin ennen kesälomaa. Se olisi ihanaa. Tai siis eihän tämä varmaan koskaan ole valmis, mutta niin että kesäloma voitais lomailla eikä rakentaa.

Ja vielä vähän betoniakin puuttuu, keskellä pihaa on ihan kauhea uima-altaan kokoinen reikä.

Laitan pian vähän parempia kuvia terassin lopputuloksesta; nyt vielä vähän huolettaa miten kaikki istutukset lähtevät elämään uudessa mullassa. Ne eivät ainakaan ole kovin kuvauskelpoisessa kunnossa juuri nyt. Yhden pionin (seitsemästä) onnistuimme ehkä tuhoamaan ja marikåpet (poimulehti suomeksi?) nuokkuvat uhkaavasti, mutta toivon, että ne vielä yön aikana virkoavat. Tällainen aurinkoinen istutus- ja siirtopäivä on rankka itse kullekin.

Pihaan tulee pionien lisäksi lähinnä vain kurjenpolvia (lajike Rozanne), poimulehtiä ja ruusuja (lajike Leonardo Da Vinci) koska kaikki mainitsemani ovat superhelppoja selviytymään, runsaita leviämään ja aivan ihania kukkakimpuissa.

 

Mulla on muuten ollut hiukset ihan kauniistikin melkein koko toukokuun ja siistejä vaatteita päällä. Mutta sit tietysti sinä päivänä kun vihdoin ehdin tehdä tätä blogia, kaipaa olemus suihkua (se on next!) Toukokuu on ollut megakiireinen, en edes ymmärrä! Tietty tän pihan ja betonihommien kanssa, mutta myös ihan kaikenlaista muuta. Paljon töitä ja paljon juhlia. Tiistaina on Norjan kansallispäiväkin, koko vuoden kiireisin päivä. Täynnä paraateja, kahvitteluja ja velvollisuuksia. Sen jälkeen nostan jalat pöydälle ja alan nauttia kesästä. Koska se on nyt! <3

Ps. Oli muuten sairaan hyvää vuoden ekaa raparperikiisseliä. Mmmm.

X