Kauneus

Hiusmuoti päivittyi hehkuvin värein – kokeile nyt meripihkaa, appelsiinihunajaa tai meriveden vihreää

Hiusmuoti on nyt rohkeaa ja värikästä. Tänä vuonna on siis viimeistäänkin aika sanoa hyvästit tylsälle tukalle ja satsata uusiin sävyihin. Hiuskouluttaja vinkkaa kauden herkullisimmat trendivärit.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Instagram, L’Oréal

Miltä kuulostaisi meripihkan, luomusuklaan tai kuvan kultaroseen sävyiset hiukset?

Hiusmuoti on nyt rohkeaa ja värikästä. Tänä vuonna on siis viimeistäänkin aika sanoa hyvästit tylsälle tukalle ja satsata uusiin sävyihin. Hiuskouluttaja vinkkaa kauden herkullisimmat trendivärit.

Nyt on lupa hullutella, rohkaisee Redkenin ja L’Oréalin hiuskouluttaja Jukka Tikkinen.

Hiusmuoti on muutoksessa, kun viime vuosina hanakasti suosiostaan kiinni pitäneet kylmät ja luonnolliset sävyt ovat vihdoin väistyneet. Nyt hiuksiin tahdotaan lämpimiä sävyjä sekä rohkeita värejä.

– Samanlaisuus saa väistyä. Nyt halutaan näyttää joltain muulta kuin kaikki muut. Ihmiset uskaltavat jälleen hieman hullutella, ja hyvä niin! Tikkinen kannustaa.

Teimme katsauksen kauden trendiväreihin, jotka kuulostavat varsin herkullisilta.

Hiusmuoti 2023: paina nämä trendikkäät värit mieleen

Viva magenta on elämäniloinen ja vahva punainen, jossa on vivahteita punaviinistä, mahongista ja kirkkaanpunaisesta. Vuoden väriksi valitun sävyn lisäksi myös mausteinen glögi ja kirsikkakola ovat tänä vuonna suosiossa.

Viva magenta on upean intensiivinen voimasävy.

Meripihka on täyteläinen yhdistelmä läpikuultavaa kuparia, jossa on hitusen punaisuutta mukana. Kyseessä on lämmin ja moniulotteinen sävy, jota on saatettu höystää jopa hieman ruskean puolelle.

Näyttelijä Isla Fisher luottaa kuparisiin kutreihin. 

Appelsiinihunaja on raikas kuparisen ja punaoranssin pirteä välimuoto.

Luomusuklaa tai hunajasuklaa on lämpimään taittava ruskea. Lämpimään taittavat sävyt tummentavat ruskeaa väriä ja tekevät siitä täyteläisemmän.

Hiusmuoti
Myös ruskeissa hiuksissa mennään nyt lämpimämpään suuntaan.

Hasselpähkinällä tai pähkinänruskealla viitataan ruskeaan, johon on lisätty kuparista kiiltoa.

Hiusmuoti
Tumma pähkinäsuklaa näyttää tältä.

Mushroom blonde on oiva valinta niille, jotka eivät ole valmiita luopumaan kylmistä hiussävyistä. Nimeä on kinkkistä suomentaa ja lähes yhtä vaikeaa kuvailla: kyseessä on mattainen, kylmänruskea väri, joka on ikään kuin harmaan ja viileänpunertavan välimuoto. Sävy vie helposti väriä kasvoilta, joten tämä sopii erityisesti voimakkaalle persoonalle, jolla on pokkaa kantaa väri ilman, että se tekee hiirulaiseksi.

Mushroom blonde sopii räväkälle tyypille. 

Espressonruskea on viittä vaille musta tummanruskea, johon on lisätty pientä efektiä esimerkiksi violetista. Violetti korostaa ruskeaa sävyä ja tuo väriin kylmää kiiltoa.

Kim Kardashian on vaihtanut platinanvaaleasta lähes mustaan hiuskuontaloon. 

Meriveden vihreä tuo hiuksiin petroolista hohtoa – vähän kuin öljyä olisi valahtanut asfaltille, ja aurinko peilaa siitä lukuisia sinertävän ja vihreän eri sävyjä.

Mansikkablondi eli strawberry blonde on jo monille tuttu sävy, joka ihastuttaa myös tällä kaudella. Jos hiuksiin kaipaa astetta pastellisempaa sävyä, voi kokeilla hempeää kultaroseeta, viileää pinkkiä tai hohdokasta persikkaa.

Näyttelijä Nicole Kidman luottaa mansikkablondiin. 

Hiusmuoti
Ihana kultaroseen sävy näyttää tältä.

Vaikka hiusvärien leikittelevät nimet nostavat hymyn huulille, niistä on myös hyötyä.

– Niillä on helppo luoda mielikuvia. Moni voi kavahtaa ajatusta lämpimästä sävystä mieltäessään sen automaattisesti kellertäväksi, mutta kun puhutaan vaikkapa kultahiekasta, asiakas saa heti enemmän tarttumapintaa, millaista lopputulosta ajetaan takaa, Tikkinen selventää.

Hiusmuoti nyt: myös rohkeat värjäystekniikat ovat tänä vuonna suosiossa

Hiusmuoti näkyy myös muutoksena värjäystekniikoissa.

– Hiuksia värjätään nyt voimakkaissa osioissa, Tikkinen sanoo.

Lisäksi rohkeimmat kaipaavat hiuksiinsa voimakkaita kontrasteja.

– Tällä kaudella kylmiä ja lämpimiä sävyjä nähdään paljon yhdessä. Esimerkiksi osa hiuksista on värjätty lämpimällä kuparisella ja alla oleva osio kylmällä violetilla. Kun hiukset liikkuvat luonnostaan, yhdistelmä luo kiinnostavan efektin.

Saman tyylin voi toteuttaa myös hillitymmin, esimerkiksi lämpimään ja kylmään taittavilla ruskean sävyillä, jotka ovat suhteellisen lähellä toisiaan.

– Vaikka nyt eletään väriloistoa, sanoisin silti, että tällä kaudella värjäystekniikat ovat tärkeämpiä kuin valittava värisävy.

1990-luvun ja 2000-luvun taitteen tyylit trendaavat edelleen, ja se näkyy myös palkkiraidoissa ja blokkivärjäyksissä.

X