Mainos: Digi- ja väestötietovirasto
Mainos | Digi- ja väestötietovirasto

Täysi-ikäistyminen merkitsi vaikuttaja Nelli Kniivilälle ja tämän äidille uuden ajan alkua

Sosiaalisesta mediasta itselleen työn luonut Nelli Kniivilä itsenäistyi varhain – aivan kuten äitinsä. 18 vuotta on odotettu merkkipaalu, johon liittyy vapauden lisäksi ripaus haikeutta.

Sosiaalisesta mediasta itselleen työn luonut Nelli Kniivilä itsenäistyi varhain – aivan kuten äitinsä. 18 vuotta on odotettu merkkipaalu, johon liittyy vapauden lisäksi ripaus haikeutta.

Seinäjokelaisella Nelli Kniivilällä on ollut palo esiintyä pienestä pitäen. Hän julkaisi ensimmäisen videonsa YouTubessa 12-vuotiaana äitinsä, Elina Myllymäen, vastustuksesta huolimatta.

“Itselle se maailma oli ihan vieras ja ajattelin, että lähtökohtaisesti ei ole hyvä idea ruveta lataamaan itsestä videoita nettiin. Nelli on kuitenkin aina pitänyt oman päänsä”, Myllymäki kertoo.

Seitsemän vuotta myöhemmin Kniivilällä on sosiaalisen median kanavissa yli 220 tuhatta seuraajaa ja hänestä on tullut sosiaalisen median ammattilainen.

Nellin elämässä alkoi uusi ajanjakso, kun hän täytti 18 vuotta. Täysi-ikäistyminen toi mukanaan sekä vastuuta että vapautta. Neuvoja löydät Suomi.fi/18v-sivulta.

Talousjohtajana työskentelevä Myllymäki on ollut tyttärensä tukena etenkin käytännön asioissa – esimerkiksi silloin, kun Kniivilä 16-vuotiaana ryhtyi yrittäjäksi, ja kun hän 17-vuotiaana osti tienesteillään ensiasunnon. Alun epäilyksetkin ovat matkan varrella karisseet.

Someammattilaisuus mahdollisti Kniivilälle ensiasunnon oston jo 17-vuotiaana.

”Olen ylpeä siitä, kuinka ammattimaisesti Nelli hoitaa omat asiansa. Mikä tärkeintä, sosiaalinen media on tarjonnut kanavan esiintyä. Nelli tekee sitä, mistä tykkää, ja se on pääasia”, Myllymäki sanoo.

Täysi-ikäistyminen toi vastuun rinnalle vapautta

Kniivilälle vastuun ottaminen tulee luonnostaan. Hän oppi jo kuusivuotiaana matkustamaan kaksoisveljensä Nooan kanssa junalla Seinäjoelta Helsinkiin isäänsä tapaamaan. 16-vuotiaana Kniivilä muutti yksin Helsinkiin aloittaakseen lukio-opinnot. Varhain itsenäistyminen kulkee verenperintönä, sillä myös Myllymäki muutti 16-vuotiaana omilleen.

Tärkeimmät aikuistumiseen liittyvät keskustelut käytiin kaksikon mukaan jo itsenäistymisen alkuaikoina. Täysi-ikäistyminen oli kuitenkin merkkipaalu, joka toi tullessaan uusia mahdollisuuksia. Ensi töikseen Kniivilä hankki ajokortin, vaihtoi päivälukiosta aikuislukioon ja äänesti kevään eduskuntavaaleissa. Parasta hänen mielestään on vapaus hoitaa itse omia asioita, mikä helpottaa äidinkin panostusta.

”Matkustan työni puolesta ja tarvitsin aikaisemmin esimerkiksi hotellissa yöpymiseen vanhemman luvan. Tarvitsin luvan jopa koulukuvaukseen ja tatuointeihin. Nyt voin itse päättää omista asioistani”, hän kertoo.

Myllymäki iloitsee tyttärensä pärjäämisestä, mutta aikuistuminen on tuntunut myös haikealta. Talokin vaikuttaa omituisen tyhjältä, kun Nelli on muuttanut omilleen ja tämän kaksoisveli lähtenyt armeijaan.

”Molemmat lapset ovat itsenäistyneet tosi pieninä, mutta he ovat pärjänneet hyvin ja heihin on aina voinut luottaa. Olin itse samanikäisenä totinen urheilija ja minullekin oli tärkeää saada ajokortti mahdollisimman nopeasti ajokortti käteen, jotta pääsin kulkemaan oman mieleni mukaan”, Myllymäki muistelee.

Äitiä ja tytärtä yhdistää crossfit-harrastus ja jaettu Instagram-tili, jonne he päivittävät treenikuulumisiaan.

Nykyään äitiä ja tytärtä yhdistää Kniivilän Hupsu-koira, joka on Myllymäelle läheinen ja rakas. Lisäksi molemmat harrastavat crossfitiä ja päivittävät treenikuulumisiaan yhteiselle Instagram-tilille.

”Ymmärrämme molemmat lajia ja nyt äidillä on joku, jolle kertoa omista ennätyksistä ja toisinpäin. Yhteinen laji on kiva tapa viettää yhdessä aikaa”, Kniivilä toteaa.

Vastoinkäymiset kasvattavat

Kniivilä aikoo jatkaa videoiden tekemistä niin kauan kuin intoa riittää, ja käydä töiden ohella lukion loppuun. Kniivilä on tottunut siihen, että kadulla kulkiessaan hänet usein tunnistetaan, mutta julkisuus ei ole koskaan ollut syy videoiden tekemiseen – päinvastoin.

”Julkisuus on jopa asian ärsyttävin puoli ja negatiivisten kommenttien vastaanottaminen on ollut välillä raskasta. Teen tätä siksi, että saan tehdä mitä haluan ja milloin haluan.”

Julkisuus on jopa asian ärsyttävin puoli ja negatiivisten kommenttien vastaanottaminen on ollut välillä raskasta.

 

Myllymäki on seurannut läheltä, kuinka haastavaa kielteisen palautteen kohteena oleminen on Kniivilälle ajoittain ollut. Hän on siksikin erityisen ylpeä siitä, että tämä on kaikesta huolimatta uskaltanut kertoa julkisesti kokemistaan vaikeuksista ja välittänyt avoimuudellaan toivoa seuraajilleen.

”Olen halunnut opettaa Nellille, että kaikki ihmiset ovat erilaisia ja jokaisen täytyy löytää oma tiensä. Nuorena opetellaan, miten elämän pitäisi mennä, mutta ei elämä mene niin. Jokainen vastoinkäyminen kasvattaa”, Myllymäki sanoo, ja Kniivilä nyökkää hyväksyvästi.

”On kivaa, jos olen videoillani saanut autettua muita. Siitä tulee hyvä fiilis myös itselle”, hän toteaa.

X