Reseptit

Ahven-herkkutattileivät

Ahven-herkkutattileivät ovat astetta fiinimpi iltapala. Maistuvat leivät syntyvät joko itse pyydetyistä ja kerätyistä tai kaupasta ostetuista aineksista.

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Arto Wiikari

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 1-2 ahvenfileetä ruokailijaa kohden
  • suolaa
  • pippuria
  • voita
  • vehnäjauhoja
  • 4-5 dl herkkutattikastiketta

herkkutattikastike:

  • nokare voita
  • 150 g kuutioituja herkkutatteja
  • 1/2 kuutioitu sipuli
  • 4 rkl jauhoja
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Ahven-herkkutattileivät valmistetaan joko itse pyydetyistä ja kerätyistä tai kaupasta ostetuista aineksista.

Kuullota sieniä ja sipuleita kattilassa hetki. Lisää vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä hetki. Lisää vesi ja kerma samalla sekoittaen. Anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda tai paista leipäviipaleet. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja pyöräytä ne vehnäjauhoissa, paista paistinpannulla. Nosta fileet leipien
päälle ja nostele kastiketta fileiden päälle. Koristele tuoreilla yrteillä, punasipulilla, paistetulla pekonilla tms.

Ohje: Tatu Lehtovaara

X