Reseptit

Avokado-lohisalaatti

Avokado-lohisalaatti vie kielen! Avokado, lohi ja wasabi on lyömätön makuyhdistelmä. Wasabimajoneesi tuo makuun potkua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-lohisalaatti

  • 500 g lohifileetä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 pss rapeaa salaattia
  • 80 g pinaattia
  • 2 avokadoa

Wasabimajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl wasabia
  • 1/4 tl suolaa

Viimeistelyyn

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Avokado-lohisalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita ensin wasabimajo­neesin ainekset keskenään, tarkista maku ja nosta kastike jääkaappiin odottamaan.

2. Leikkaa lohipala neljään yhtä suureen palaan. Mausta pinnat suolalla ja mustapip­purilla. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Paista kala­palat nopeasti ensin pinta­ puoleltaan kauniin ruskeiksi ja hauduta ne sitten kypsiksi nahkapuoli alaspäin.

3. Kuori ja raasta porkkanat. Revi salaatti. Sekoita isossa kulhossa porkkanaraaste, salaatti ja pinaatti.

4. Halkaise avokadot ja poista kivet. Ota hedelmäliha lusikal­la pois kuorestaan ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.

5. Kokoa salaatit: jaa porkkana­ salaatti­pinaattiseos isoille lautasille, lisää päälle avokado­ viipaleet ja lohipalat. Valuta pinnalle wasabimajoneesi. Viimeistele avokado-lohisalaatti korianterilla tai vihanneskrassilla.

Katso myös: Sopiva salaatti joka makuun ja tilanteeseen: ruokaisa, raikas, yllättävä, kuuma, eksoottinen ja makea

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa salaatti – kurkkaa Kotilieden 45 parasta ohjetta ja valitse omasi

X