Broilerinmaksapata
Broilerinmaksapata on muunnos 1970-luvun klassikkoruoasta, possunmaksapadasta. Tässä modernissa versiossa purkillinen papuja tomaattikastikkeessa on korvattu purkillisilla papuja ja tomaattimurskaa sekä porsaanmaksa miedon makuisella broilerinmaksalla.
Ainekset
Broilerinmaksapata
- 300 g broilerinmaksaa (myös naudanmaksa käy)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 400 g paseerattua tomaattia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
- 1 prk (380/230 g) papusekoitusta
- 1/2 tl chilirouhetta
- lehtipersiljaa
Peruna-lanttumuusi
- 4 jauhoista perunaa
- 1 pieni lanttu
- 1 dl maitoa
- 25 g voita
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria ja/tai muskottia
Valmistusohje
1. Tee ensin muusi. Kuori ja paloittele perunat ja lanttu. Keitä kasvikset pehmeiksi ja survo soseeksi. Lisää maito, nokare voita ja mausteet. Kuumenna muusi ennen tarjoamista.
2. Poista jänteet broilerinmaksoista ja puolita isoimmat maksat. Hienonna sipuli
ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää maksa ja sipulit. Paista lieden puolella teholla, kunnes maksa on melkein kypsää ja sipulit pehmenneet. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
3. Kaada paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää pyree ja murenna sekaan liemikuutio. Huuhdo pavut siivilässä ja lisää kattilaan. Mausta chilillä ja hauduta kastiketta 5 minuuttia. Lisää maksa ja sipulit. Kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele broilerinmaksapata hienonnetulla persiljalla ja tarjoa muusin kanssa.
Katso myös: Paistettua broilerinmaksaa ja kasvishöystöä
Katso myös Kotiliesi.fi: Pariloitua maksaa appelsiinin kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous