Reseptit

Broilerinmaksapata

Broilerinmaksapata on muunnos 1970-luvun klassikkoruoasta, possunmaksapadasta. Tässä modernissa versiossa purkillinen papuja tomaattikastikkeessa on korvattu purkillisilla papuja ja tomaattimurskaa sekä porsaanmaksa miedon makuisella broilerinmaksalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broilerinmaksapata

  • 300 g broilerinmaksaa (myös naudanmaksa käy)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 1 prk (380/230 g) papusekoitusta
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • lehtipersiljaa

Peruna-lanttumuusi

  • 4 jauhoista perunaa
  • 1 pieni lanttu
  • 1 dl maitoa
  • 25 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria ja/tai muskottia

Valmistusohje

1. Tee ensin muusi. Kuori ja paloittele perunat ja lanttu. Keitä kasvikset pehmeiksi ja survo soseeksi. Lisää maito, nokare voita ja mausteet. Kuumenna muusi ennen tarjoamista.

2. Poista jänteet broilerinmaksoista ja puolita isoimmat maksat. Hienonna sipuli
ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää maksa ja sipulit. Paista lieden puolella teholla, kunnes maksa on melkein kypsää ja sipulit pehmenneet. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

3. Kaada paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää pyree ja murenna sekaan liemikuutio. Huuhdo pavut siivilässä ja lisää kattilaan. Mausta chilillä ja hauduta kastiketta 5 minuuttia. Lisää maksa ja sipulit. Kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele broilerinmaksapata hienonnetulla persiljalla ja tarjoa muusin kanssa.

Katso myös: Paistettua broilerinmaksaa ja kasvishöystöä

Katso myös Kotiliesi.fi: Pariloitua maksaa appelsiinin kera

X