Cappuccino
Lämmin cappuccino valmistuu kotona yleistyvien kahvikoneiden toimintoja hyödyntäen. Löysin rantein cappuccino valmistuu kattilassa.
Ainekset
- n. 1/2 dl espressoa tai vahvaa kahvia
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
Cappuccino kotona on monelle ensisijainen syy hankkia kotiin kahvikone, jolla onnistuvat myös erikoiskahvit. Cappuccino on pitkäperinteinen ja klassisempi maitokahvijuoma kuin sen suosittu uusi serkku flat white, joka myös on vakiinnuttanut paikkana kahviloiden menuissa.
Näin valmistuu kotitekoinen cappuccino:
1. Lämmitä maito. Kattilassa sen voi lämmittää noin 65-asteiseksi eli kunnes se höyryää.
2. Vispaa maito pehmeäksi vaahdoksi käyttäen pientä käsikäyttöistä vaahdotinta. Vaihtoehtoisesti maito vispaantuu myös käsin.
3. Valmista espresso espressokeittimellä suurempaan kuppiin. Voit tehdä myös vahvaa kahvia ilman espressokeitintä, mutta cappuccinon maku kärsii tästä. Kaada lämmitetty maito ja vaahto päälle.
4. Lisää cappuccinoon halutessasi ripaus sokeria.
Katso myös: Kylmäuutettu kahvi – Cold brew coffee
Sinua voisi kiinnostaa myös Kotilieden kahvireseptit: Dalgona-kahvi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous