Reseptit

Chalupa

19.8.2018 Teksti: Pipsa Hurmerinta Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Chalupa tarkoittaa espanjaksi venettä. Nämä vegeveneet on lastattu papumuhennoksella, salaatilla ja avokadolla, mutta voit lisätä mukaan myös grillattua kanaa tai kalaa.

Ainekset

Chalupat:

2 avokadoa
1 lime
1 kerä jäävuorisalaattia
2 rkl oliiviöljyä
4 maissitortillaa
juustoraastetta
smetanaa

Papumuhennos:

1 sipuli
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) mustia käyttövalmiita papuja
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus juustokuminaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
2 dl vettä

Valmistusohje

1. Valmista ensin papumuhennos. Silppua sipuli, chili ja valkosipuli. Paista ne pehmeiksi kattilassa öljytilkassa. Huuhtele pavut siivilässä ja kaada ne kattilaan. Lisää kattilaan myös siirappi, juustokumina ja paprikajauhe.

2. Lisää kattilaan sen verran vettä, että pavut peittyvät mutta vähintään 2 dl. Keitä niin kauan, että papujen rakenne pehmenee eli noin 20–30 minuuttia. Muusaa pavut sitten sauvasekoittimella tai perunanuijalla.

3. Kuori avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Puserra päälle limemehua. Suikaloi salaatti.

4. Kuumenna öljy pannulla ja paista tortillat molemmin puolin rapeiksi. Levitä päälle papumuhennosta, juustoraastetta, salaattia ja avokadoa. Viimeistele annokset smetanalla ja limen mehulla.