Reseptit

Gnocchit

Gnocchit ovat italialaisesta keittiöstä peräisin olevia mykyjä. Niitä voi valmistaa myös itse.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gnocchit

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 150-200 g vehnäjauhoja
  • 1 kananmunaa
  • suolaa

Valmistusohje

Gnocchit tehdään näin:

1. Keitä perunat kuorineen ja anna vetäytyä. Halkaise ja koverra sisus.

2. Sekoita sisus jauhojen ja kananmunan kanssa. Levitä pöydälle jauhoja. Leikkaa taikina paloiksi ja pyörittele sormenpaksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangot paloiksi ja painele niihin sormilla kastikekupit toiselle puolelle. Toisella puolella voit pitää haarukkaa, jolloin sinne muodostuu haarukan kolot.

3. Pyörittele valmiita gnoccheja jauhoissa. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä pienissä erissä. Kypsinä gnocchit nousevat pintaan. Nostele reikäkauhalla ylös, anna kuivahtaa ja tarjoile mieluisan kastikkeen tai ihan vain oliiviöljyn ja juustoraasteen kera.

Saatat pitää myös gnocchivuoastagnocchisalaatista tai gnoccheista kesäkurpitsan ja salvian kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Mitä Gnocchien kanssa – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussa sulavat italialaisherkut!

X