Gnocchit
Gnocchit ovat italialaisesta keittiöstä peräisin olevia mykyjä. Niitä voi valmistaa myös itse.
Ainekset
Gnocchit
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 150-200 g vehnäjauhoja
- 1 kananmunaa
- suolaa
Valmistusohje
Gnocchit tehdään näin:
1. Keitä perunat kuorineen ja anna vetäytyä. Halkaise ja koverra sisus.
2. Sekoita sisus jauhojen ja kananmunan kanssa. Levitä pöydälle jauhoja. Leikkaa taikina paloiksi ja pyörittele sormenpaksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangot paloiksi ja painele niihin sormilla kastikekupit toiselle puolelle. Toisella puolella voit pitää haarukkaa, jolloin sinne muodostuu haarukan kolot.
3. Pyörittele valmiita gnoccheja jauhoissa. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä pienissä erissä. Kypsinä gnocchit nousevat pintaan. Nostele reikäkauhalla ylös, anna kuivahtaa ja tarjoile mieluisan kastikkeen tai ihan vain oliiviöljyn ja juustoraasteen kera.
Saatat pitää myös gnocchivuoasta, gnocchisalaatista tai gnoccheista kesäkurpitsan ja salvian kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Mitä Gnocchien kanssa – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussa sulavat italialaisherkut!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous