Reseptit

Gnocchivuoka

Gnocchivuoka valmistetaan mehevistä tomaateista, maukkaasta chorizosta ja kaupan tuorepastahyllyltä löytyvistä peruna-gnoccheista. Vegaani voi korvata chorizon aurinkokuivatulla tomaatilla. Jos et löydä gnoccheja, voit korvata ne vaikka täytetyllä tuorepastalla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gnocchivuoka

  • 1 pieni munakoiso
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 500 g tomaatteja
  • 1 paprika
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 100 g chorizoa
  • 250 g peruna-gnoccheja
  • 150 g juustoraastetta

Pinnalle

  • 1/2 ruukkua basilikaa hienonnettuna

Valmistusohje

Gnocchivuoka tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Paista kuutioita öljyssä paistinpannulla 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet hieman. Mausta suolalla.

2. Pese ja halkaise tomaatit, poista kannat isoista tomaateista ja kuutioi ne. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat, kuutioi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna basilika.

3. Laita uunivuokaan tomaatit, paistetut munakoisot ja kesäkurpitsat, gnocchit, paprikakuutiot, valkosipulinkynnet ja basilika. Lisää valkoviini ja vesi. Viipaloi chorizo ja lisää vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja painele lusikalla, jotta juustoraaste uppoaa hieman tomaattien joukkoon.

4. Kypsennä gnocchivuoka 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Hienonna päälle tuoretta basilikaa.

Katso myös: Tortelliinivuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Gnocchit – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussa sulavat italialaisherkut!

X