Gnocchisalaatti
Gnocchisalaatti kokoaa yhteen italialaisista alkupaloista tuttuja aineksia. Keitetyt gnocchit maustetaan tulisen maukkaiksi trendikkäällä nduja- salamitahnalla, jota löytyy kaupoista italialaisten tuotteiden hyllystä.
Ainekset
Gnocchisalaatti
- 1 pkt (500 g) gnoccheja
- 1/2 dl nduja-salamilevitettä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 ruukku rukolaa
- 1 rs (200 g) terttu-kirsikkatomaatteja
- 1 dl marinoituja oliiveja
- 1 dl aurinkopaahdettuja kirsikkatomaatteja
- 1 pkt (125 g) burrataa tai buffalomozzarellaa
- 1 pkt (80-100 g) ilmakuivattua kinkkua
- 1/2 ruukkua basilikaa
Lisäksi
- balsamicokastiketta
Valmistusohje
Gnocchisalaatti tehdään helposti näin:
1. Keitä gnocchit kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
2. Sekoita kulhossa nduja ja oliiviöljy. Sekoita joukkoon gnocchit. Kaada seos tarjoilu- vadille. Huuhtele ja kuivaa rukolat ja lisää gnocchien joukkoon.
3. Lisää salaatin päälle huuhdottuja kirsikkatomaatteja, oliiveja, aurinkopaahdettuja kirsikkatomaatteja, revittyä burrataa tai mozzarellaa sekä ilmakuivattua kinkkua. Lisää tuoretta basilikaa. Viimeistele gnocchisalaatti valuttamalla päälle balsamicokastiketta.
Katso myös: Gnocchivuoka
Katso myös Kotiliesi.fi: Gnocchit – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussa sulavat italialaisherkut!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous