Reseptit

Gnocchisalaatti

Gnocchisalaatti kokoaa yhteen italialaisista alkupaloista tuttuja aineksia. Keitetyt gnocchit maustetaan tulisen maukkaiksi trendikkäällä nduja- salamitahnalla, jota löytyy kaupoista italialaisten tuotteiden hyllystä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gnocchisalaatti

  • 1 pkt (500 g) gnoccheja
  • 1/2 dl nduja-salamilevitettä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku rukolaa
  • 1 rs (200 g) terttu-kirsikkatomaatteja
  • 1 dl marinoituja oliiveja
  • 1 dl aurinkopaahdettuja kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt (125 g) burrataa tai buffalomozzarellaa
  • 1 pkt (80-100 g) ilmakuivattua kinkkua
  • 1/2 ruukkua basilikaa

Lisäksi

  • balsamicokastiketta

Valmistusohje

Gnocchisalaatti tehdään helposti näin:

1. Keitä gnocchit kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

2. Sekoita kulhossa nduja ja oliiviöljy. Sekoita joukkoon gnocchit. Kaada seos tarjoilu- vadille. Huuhtele ja kuivaa rukolat ja lisää gnocchien joukkoon.

3. Lisää salaatin päälle huuhdottuja kirsikkatomaatteja, oliiveja, aurinkopaahdettuja kirsikkatomaatteja, revittyä burrataa tai mozzarellaa sekä ilmakuivattua kinkkua. Lisää tuoretta basilikaa. Viimeistele gnocchisalaatti valuttamalla päälle balsamicokastiketta.

Katso myös: Gnocchivuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Gnocchit – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussa sulavat italialaisherkut!

X