Reseptit

Grillatut kala-vihannesnyytit

Grillatut kala-kasvisnyytit kypsyvät kätevästi folioon käärittyinä.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • uusia perunoita raakoina tai vanhoja esikeitettyinä
  • kantarelleja tai muita sieniä paloina
  • kesäkurpitsa paloiteltuna
  • (uutta) sipulia (varsineen)
  • porkkanoita paloina tai suikaleina
  • kalaliemikuutio
  • kalaa valintasi mukaan
  • tilkka kermaa

Lisäksi:

  • foliota

Valmistusohje

 

Sipaise foliopalat öljyllä. Lado päälle juurekset, vihannekset ja sienet. Lorauta kermatilkka päälle. Laita päällimmäiseksi kalapala, vuole sen päälle siiruja kalaliemikuutiosta (korvaa suolan).

Sulje folio tiiviiksi nyytiksi niin, että höyry pysyy sisällä. Paista grillillä 15–20 minuuttia tai 250-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Nauti saaristoleivän kanssa.

Vaihtele juureksia, vihanneksia ja kalaa sen mukaan, mitä sattuu saamaan

X