Reseptit

Grillatut vihreät pavut

Grillatut vihreät pavut ovat maistuva alkuruoka tai lisuke. Pistaasipähkinät ja feta antavat salaatille suolaisuutta ja suutuntumaa, pirskahdus sitruunamehua raikastaa salaatin.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut vihreät pavut

  • 200 g vihreitä papuja
  • 3 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl suolattuja pistaasipähkinöitä
  • 100 g fetajuustoa
  • 1/2 sitruuna lohkoina

Valmistusohje

Grillatut vihreät pavut tehdään helposti näin:

1. Puhdista pavut ja keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä. Valuta pavut lävikössä.

2. Paista papuja öljyssä grillipannussa tai paistinpannulla pari minuuttia. Mausta suolalla. Lisää joukkoon rouhitut pistaasipähkinät ja murusteltu fetajuusto. Viimeistele grillatut vihreät pavut puristamalla päälle sitruunasta mehua.

VINKKI! Ryöppää pavut vedessä ennen paistamista, jolloin vatsavaivoja aiheuttava lektiini häviää. Jäähdytä pavut nopeasti keittämisen jälkeen, jotta kaunis vihreä väri ja rapea rakenne säilyvät. 

Katso myös: Vihreät pavut ja valkosipulihollandaise

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillatut maustepavut

X