Reseptit

Härkäcarpaccio ja sitruuna-aioli

Fenkolilla, retiisillä ja kantarelleilla höystetty härkäcarpaccio maistuu sitruuna-aiolin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g naudan sisäfileetä
  • 1-2 tl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Päälle

  • pala fenkolia
  • retiisiviipaleita
  • pikkukantarelleja
  • silputtua persiljaa

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Puhdista filee kalvoista. Kääri filee tiukasti kelmuun ja pane pakastimeen noin tunniksi. Kun filee on jäätynyt kohmeiseksi, leikkaa se lehdenohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet tarjoiluvadille, sipaise öljyllä ja mausta sormisuolalla ja pippurilla.

2. Lisää lihan päälle hyvin hienoksi silputtua fenkolia, retiisiviipaleita ja öljyssä paistettuja kanttarelleja. Silppua pinnalle persiljaa.

3. Mausta majoneesi sinapilla sekä raastettulla sitruunankuorella ja -mehulla. Raasta sekaan valkosipulinkynsi. Lisää kastike pieninä nokareina lihan pinnalle ja tarjoa osa kastikkeesta erikseen.

Herkuttele myös näillä carpaccioilla:

carpaccio ja vuohenjuustokastike

Carpaccio ja vuohenjuustokastike

porocarpaccio ja piparjuurikastike

Porocarpaccio ja piparjuurikastike

carpaccio

Carpaccio

Kotiliesi.fi: Sitruunainen lohicarpaccio

X