Härkäcarpaccio ja sitruuna-aioli
Fenkolilla, retiisillä ja kantarelleilla höystetty härkäcarpaccio maistuu sitruuna-aiolin kanssa.
Ainekset
- 300 g naudan sisäfileetä
- 1-2 tl oliiviöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
Päälle
- pala fenkolia
- retiisiviipaleita
- pikkukantarelleja
- silputtua persiljaa
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Puhdista filee kalvoista. Kääri filee tiukasti kelmuun ja pane pakastimeen noin tunniksi. Kun filee on jäätynyt kohmeiseksi, leikkaa se lehdenohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet tarjoiluvadille, sipaise öljyllä ja mausta sormisuolalla ja pippurilla.
2. Lisää lihan päälle hyvin hienoksi silputtua fenkolia, retiisiviipaleita ja öljyssä paistettuja kanttarelleja. Silppua pinnalle persiljaa.
3. Mausta majoneesi sinapilla sekä raastettulla sitruunankuorella ja -mehulla. Raasta sekaan valkosipulinkynsi. Lisää kastike pieninä nokareina lihan pinnalle ja tarjoa osa kastikkeesta erikseen.
Herkuttele myös näillä carpaccioilla:
Carpaccio ja vuohenjuustokastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous