
Porocarpaccio ja piparjuurikastike
Porocarpaccio ja piparjuurikastike sopii herkulliseksi juhla-aterian aloitukseksi, vaikkapa itsenäisyyspäivän aterialle.
Ainekset
Porocarpaccio
- 200 g (noin)poron sisä- tai ulkofileetä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl pakastepuolukoita
- tuoretta lehtipersiljaa
Piparjuurikastike
- 1 dl hyvää majoneesia
- 2-3 tl wasabitahnaa
- 2 rkl omenamehua
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Porocarpaccio ja piparjuurikastike tehdään helposti näin:
1. Kääri poron filee tiukasti kelmuun ja laita se pakastimeen. Anna sen kohmettua rauhassa muutama tunti.
2. Leikkaa kohmeisesta fileestä ohuen ohuita viipaleita ja asettele ne tasaiseksi ohueksi kerrokseksi suoraan lautasille. Peitä lautaset kelmulla ja taputtele lihaviipaleet tarvittaessa vielä ohuemmiksi kelmun läpi.
3. Poista kelmut ja ripottele lihan pinnalle suolaa ja mustapippuria sekä muutama puolukka ja lehtipersiljan lehti.
4. Sekoita kaikki piparjuurikastikkeen ainekset kulhossa ja lusikoi kastiketta lautasille porosiivujen päälle. Tarjoile porocarpaccio ja piparjuurikastike heti esimerkiksi jouluaterian alkupalana.
Saatat pitää myös poro-karpalosalaatista, puolukkamajoneesin kanssa tarjottavasta kylmäsavuporo-omenasalaatista tai lämpimästä pistaasi-porosalaatista.
Katso myös Kotiliesi.fI. Näin tehdään Anu Pentikin poronpaisti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous