Reseptit

Helppo maksapatee

Koristele patee ennen tarjoilua karpaloilla tai rapeaksi paistetuilla pekonilastuilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo maksapatee

  • 300 g jauhettua naudan tai broilerinmaksaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 munaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl anjovislientä
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa tai siirappia
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl konjakkia tai sherryä

Pinnalle

  • paistettua pekonia tai karpaloita

Valmistusohje

Helppo maksapatee tehdään näin:

1. Mittaa korppujauhot kulhoon ja pane ne turpoamaan kermaan. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla voissa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun, noin 1,5-litran kakku- tai pateevuokaan.

2. Peitä vuoka foliolla ja pane vesihauteeseen 170-asteiseen uuniin. Kypsennä maksapateeta noin tunnin ajan. Jos haluat tarjota pateen kumottuna, anna sen ensin jäähtyä vuoassa.

3. Koristele patee ennen tarjoilua karpaloilla tai rapeaksi paistetuilla pekonilastuilla.

4. Helppo maksapatee on mainio tarjottava pikkujouluissa rapeiden keksien tai näkkileipien kanssa ja se sopii erityisen hyvin nautittavaksi joulunajan alkuruokana.

Saatat pitää myös juhlavasta hirvipateesta, riistapateesta tai taimenpateesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Liljefors-patee

X