Reseptit

Helppo maksapatee

Koristele patee ennen tarjoilua karpaloilla tai rapeaksi paistetuilla pekonilastuilla.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g jauhettua naudan tai broilerinmaksaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 munaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl anjovislientä
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa tai siirappia
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl konjakkia tai sherryä

Pinnalle

  • paistettua pekonia tai karpaloita

Valmistusohje

1. Pane korppujauhot turpoamaan kermaan. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla voissa. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun, noin 1,5-litran kakku- tai pateevuokaan.

2. Peitä vuoka foliolla ja pane vesihauteeseen 170-asteiseen uuniin. Kypsennä noin tunnin ajan. Jos haluat tarjota pateen kumottuna, anna sen ensin jäähtyä vuoassa.

3. Koristele patee ennen tarjoilua karpaloilla tai rapeaksi paistetuilla pekonilastuilla.

X