Reseptit

Helppo papusalaatti

Papusalaatti täydentää loistavasti buffetpöytää.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tlk (380/230 g) säilykepapuseosta tai vastaava määrä pakkauksen ohjeen mukaan käsiteltyjä kuivattuja papuja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1 chili
  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 1 pieni nippu tilliä ja/tai
  • ½ ruukkua basilikaa

kastike:

  • ½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Huuhdo ja valuta pavut. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprika sekä chili. Poista niistä kanta sekä siemenet. Kuutioi tai suikaloi paprikanpuolikkaat ja hienonna chilinpuolikkaat. Hienonna kevätsipulit sekä tilli ja/tai basilika. Sekoita kaikki salaattiaineet keskenään.

Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja valuta kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

X