Reseptit

Herkkusieni-lehtikaalisalaatti

7.1.2020 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Ruokaisa herkkusieni-lehtikaalisalaatti maistuu parhaalta haaleana. Wasabikastike kietaisee salaatin täydelliseksi kokonaisuudeksi.

Ainekset

Herkkusieni-lehtikaalisalaatti:

100 g täysjyvänuudeleita
200 g tuoreita herkkusieniä
100 g lehtikaalia
2 rkl öljyä
1 limetin mehu
1/4 tl suolaa
2 porkkanaa
1/2 ruukkua korianteria

Wasabikastike:

1 prk (200 g) kermaviiliä
2 tl makeaa sinappia
2 tl wasabia
1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä ja sekoita niihin tilkka öljyä.

2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa lehtikaalista pois karkeat ruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Paista lehtikaalia öljyssä pannulla, kunnes sen väri syvenee tummanvihreäksi. Siirrä kaali pois pannulta. Lisää öljyä ja paista herkkusieniviipaleet kauniin ruskeiksi. Lisää kaali takaisin pannulle ja mausta kasvikset limettimehulla ja suolalla.

3. Kuori ja viipaloi porkkanat, silppua korianteri. Lisää molemmat salaattiin nuudeleiden kanssa.

4. Mausta kermaviili sinapilla, wasabilla ja suolalla. Tarjoa kastike erikseen.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme