Reseptit

Herukka-rahkatorttu

Herukka-rahkapiirakka on loppukesän paras tarjottava. Marjarahkamainen täyte tekee siitä raikkaan. Kookoskinuski tuo makeutta ja täyteläisyyttä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 200 g digestive-keksejä
  • voita sulatettuna

Kookoskinuski

  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 1/2 dl ruokokidesokeria

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 300 g herukoita
  • 1/2 dl marjamehua

Valmistusohje

Herukka-rahkatorttu tehdään helposti näin:

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka pakastimeen jähmettymään.

2. Mittaa kookoskinuskin ainekset kattilaan ja kiehauta. Kun seos kuplii, alenna lämpöä ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

4. Vaahdota kerma.

5. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.

6. Yhdistä rahkaseos kermavaahtoon ja kääntele joukkoon 2/3 marjoista.

7. Kuumenna mehu mikrossa tai kattilassa ja liuota siihen pehmenneet ja puristetut liivatelehdet.

8. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

9. Ota keksipohja pakastimesta ja kaada puolet kookoskinuskista keksipohjalle. Kaada päälle marjarahkaseos.

10. Nosta kakku jähmettymään pakastimeen 3–4 tunniksi tai jääkaappiin yön yli.

11. Koristele herukka-rahkatorttu lopulla kinuskikastikkeella ja lopuilla marjoilla.

Katso myös: Mansikkarahkapiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Punaherukka-masariinipiirakka

X