Herukka-rahkatorttu
Herukka-rahkapiirakka on loppukesän paras tarjottava. Marjarahkamainen täyte tekee siitä raikkaan. Kookoskinuski tuo makeutta ja täyteläisyyttä.
Ainekset
Pohja:
- 200 g digestive-keksejä
- voita sulatettuna
Kookoskinuski
- 2 dl kookoskermaa
- 1 1/2 dl ruokokidesokeria
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 300 g herukoita
- 1/2 dl marjamehua
Valmistusohje
Herukka-rahkatorttu tehdään helposti näin:
1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka pakastimeen jähmettymään.
2. Mittaa kookoskinuskin ainekset kattilaan ja kiehauta. Kun seos kuplii, alenna lämpöä ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota kerma.
5. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
6. Yhdistä rahkaseos kermavaahtoon ja kääntele joukkoon 2/3 marjoista.
7. Kuumenna mehu mikrossa tai kattilassa ja liuota siihen pehmenneet ja puristetut liivatelehdet.
8. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.
9. Ota keksipohja pakastimesta ja kaada puolet kookoskinuskista keksipohjalle. Kaada päälle marjarahkaseos.
10. Nosta kakku jähmettymään pakastimeen 3–4 tunniksi tai jääkaappiin yön yli.
11. Koristele herukka-rahkatorttu lopulla kinuskikastikkeella ja lopuilla marjoilla.
Katso myös: Mansikkarahkapiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Punaherukka-masariinipiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous