Herukkapizza
Makea herukkapizza on mainio jälkiruoka, josta smetana tekee ihanan täyteläisen. Voit tarjota pizzan kanssa myös vaikkapa vaniljajäätelöä.
Ainekset
Pizzapohja
- 1 1/4 dl vettä
- 1/2 pss kuivahiivaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 1/2-3 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 prk (200 g) smetanaa
- 1 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl kardemummaa
- 200 g herukoita
- 1 rkl sokeria
Viimeistelyyn
- tuoretta minttua
- 3 rkl paahdettuja manteleita rouhittuna
Valmistusohje
Herukkapizza tehdään helposti näin:
1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Vispilöi veteen kuivahiiva ja suola. Lisää oliiviöljy ja jauhoja hiljalleen niin, että saat käsistä juuri ja juuri irtoavan taikinan. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
2. Vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina neljäksi pieneksi palloksi. Jätä kohoamaan liinan alle noin 15 minuutiksi.
3. Sekoita smetanan joukkoon tomu- ja vaniljasokeri sekä kardemumma.
4. Mausta marjat sokerilla.
5. Painele käsin tai kauli pizzapallot ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
6. Levitä pohjille maustettu smetana ja lusikoi päälle marjat.
7. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
8. Viimeistele herukkapizza mintunlehdillä ja mantelirouheella.
Katso myös: Nutellapizza
Katso myös Kotiliesi.fi: Punaherukka-masariinipizza
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous