Reseptit

Herukkapizza

Makea herukkapizza on mainio jälkiruoka, josta smetana tekee ihanan täyteläisen. Voit tarjota pizzan kanssa myös vaikkapa vaniljajäätelöä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzapohja

  • 1 1/4 dl vettä
  • 1/2 pss kuivahiivaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 1/2-3 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 prk (200 g) smetanaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 200 g herukoita
  • 1 rkl sokeria

Viimeistelyyn

  • tuoretta minttua
  • 3 rkl paahdettuja manteleita rouhittuna

Valmistusohje

Herukkapizza tehdään helposti näin:

1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Vispilöi veteen kuivahiiva ja suola. Lisää oliiviöljy ja jauhoja hiljalleen niin, että saat käsistä juuri ja juuri irtoavan taikinan. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

2. Vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina neljäksi pieneksi palloksi. Jätä kohoamaan liinan alle noin 15 minuutiksi.

3. Sekoita smetanan joukkoon tomu- ja vaniljasokeri sekä kardemumma.

4. Mausta marjat sokerilla.

5. Painele käsin tai kauli pizzapallot ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

6. Levitä pohjille maustettu smetana ja lusikoi päälle marjat.

7. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

8. Viimeistele herukkapizza mintunlehdillä ja mantelirouheella.

Katso myös: Nutellapizza

Katso myös Kotiliesi.fi: Punaherukka-masariinipizza

X