Reseptit

Hieno sellerikeitto

17.10.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Sellerikeitto on lempeä aterian aloitus. Voit jättää sellerikeiton vaaleaksi tai värjätä sen keltaiseksi kurkumalla. Lisää halutessasi keiton pinnalle öljyssä rapeaksi paistettua raastettua selleriä.

Ainekset

500 g selleriä
1 iso jauhoinen peruna
1 sipuli
1 rkl voita
(1/2 tl kurkumaa)
5 dl vettä
(1 dl valkoviiniä)
1 kanaliemikuutio
3 dl ruokakermaa (10 %)
2 tl hunajaa
suolaa, pippuria
persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele selleri ja peruna.

2. Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki voissa (kurkuman kanssa).

3. Lisää juurekset, vesi ja viini. Murenna sekaan liemikuutio. Anna kasvisten hautua pehmeiksi.

4. Soseuta keitto. Lisää kerma. Mausta keitto hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle silputtua persiljaa.

Selleri sopii keittoon:

908099-selleriomenakeitto_2048x1572.jpg

Selleri-omenakeitto

726705-sellerikeitto.jpg

Sellerikeitto

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme