Reseptit

Hieno sellerikeitto

Sellerikeitto on lempeä aterian aloitus. Voit jättää sellerikeiton vaaleaksi tai värjätä sen keltaiseksi kurkumalla. Lisää halutessasi keiton pinnalle öljyssä rapeaksi paistettua raastettua selleriä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g selleriä
  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • (1/2 tl kurkumaa)
  • 5 dl vettä
  • (1 dl valkoviiniä)
  • 1 kanaliemikuutio
  • 3 dl ruokakermaa (10 %)
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa, pippuria
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele selleri ja peruna.

2. Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki voissa (kurkuman kanssa).

3. Lisää juurekset, vesi ja viini. Murenna sekaan liemikuutio. Anna kasvisten hautua pehmeiksi.

4. Soseuta keitto. Lisää kerma. Mausta keitto hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle silputtua persiljaa.

Selleri sopii keittoon:

908099-selleriomenakeitto_2048x1572.jpg

Selleri-omenakeitto

726705-sellerikeitto.jpg

Sellerikeitto

X