Reseptit

Jättikatkaravun pyrstöt samppanjakastikkeessa

Jättikatkaravunpyrstöt saavat makua samppanjakastikkeesta. Tarjolle asetetaan myös bataattisosetta ja vaniljatankoja.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 - 24 jättikatkaravun pyrstöä
  • 700 g bataattia
  • 3 vaniljatankoa
  • 4 limettiä

Samppanjasabayon:

  • 5 munankeltuaista
  • 1 purjosipuli
  • 20 cl Champagne Blanc de Blancs
  • suolaa
  • pippuria
  • seesamöljyä
  • 60 g voita

Valmistusohje

Kuori ja lohko bataatit. Keitä niukassa vedessä pehmeiksi ja kaada keitinvesi pois. Soseuta bataattipalat ja mausta voinokareella,  uolalla ja valkopippurilla. Keitä katkaravut kuorineen kypsiksi tai käytä valmiiksi keitettyjä katkarapuja. Puserra limeteistä mehu,  alkaise vaniljatangot ja raaputa siemeniä liemeen, mutta jätä vaniljatangot pitkiksi. Lisää katkaravut ja anna niiden marinoitua 10  minuuttia.

Pese purjon vihreä osa ja leikkaa lehdet hienoiksi suikaleiksi. Kuumenna nokare voita ja anna purjon pehmentyä miedolla lämmöllä. Lisää sitruuna-vaniljamarinadi. Anna liemen kiehua, kunnes siitä on puolet haihtunut. Vatkaa keltuaiset ja  samppanja vesihaudekattilassa  uohkeaksi vaahdoksi ja lisää liemi.

Aseta kauniisti tarjolle bataattisose, jättikatkaravut ja vaniljatangot. Lisää annoksiin kuumaa, juuri valmistettua samppanjasabayonia.

X