Jättikatkaravun pyrstöt samppanjakastikkeessa
Jättikatkaravunpyrstöt saavat makua samppanjakastikkeesta. Tarjolle asetetaan myös bataattisosetta ja vaniljatankoja.
Ainekset
- 12 - 24 jättikatkaravun pyrstöä
- 700 g bataattia
- 3 vaniljatankoa
- 4 limettiä
Samppanjasabayon:
- 5 munankeltuaista
- 1 purjosipuli
- 20 cl Champagne Blanc de Blancs
- suolaa
- pippuria
- seesamöljyä
- 60 g voita
Valmistusohje
Kuori ja lohko bataatit. Keitä niukassa vedessä pehmeiksi ja kaada keitinvesi pois. Soseuta bataattipalat ja mausta voinokareella, uolalla ja valkopippurilla. Keitä katkaravut kuorineen kypsiksi tai käytä valmiiksi keitettyjä katkarapuja. Puserra limeteistä mehu, alkaise vaniljatangot ja raaputa siemeniä liemeen, mutta jätä vaniljatangot pitkiksi. Lisää katkaravut ja anna niiden marinoitua 10 minuuttia.
Pese purjon vihreä osa ja leikkaa lehdet hienoiksi suikaleiksi. Kuumenna nokare voita ja anna purjon pehmentyä miedolla lämmöllä. Lisää sitruuna-vaniljamarinadi. Anna liemen kiehua, kunnes siitä on puolet haihtunut. Vatkaa keltuaiset ja samppanja vesihaudekattilassa uohkeaksi vaahdoksi ja lisää liemi.
Aseta kauniisti tarjolle bataattisose, jättikatkaravut ja vaniljatangot. Lisää annoksiin kuumaa, juuri valmistettua samppanjasabayonia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous