Reseptit

Kasvis-nuudelikeitto

Kasviruoan ei tarvitse olla tylsää. Kokeile esimerkiksi tätä ihanan maistuvaa kasvis-nuudelikeittoa. Inkivääri ja sitruuna antavat ruokaan mukavasti potkua.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sitruunaruoho
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 porkkana
  • 1 pala purjoa
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g siitakesieniä
  • 1.2 l vettä
  • 2 limetin mehu
  • 3–4 rkl kalakastiketta
  • 150 g paksoita tai kiinankaalia
  • 2 pientä levyä nuudeleita

Valmistusohje

1. Leikkaa sitruunaruohosta kova kantaosa ja kuivunut latva pois. Pilko neljään osaan. Kuori inkivääri ja porkkana ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Viipaloi purjo. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sienet, inkivääri- ja porkkanasuikaleet, purjo ja chili. Kuullota hetki.

3. Lisää kuuma vesi ja sitruunaruohopalat. Keitä 10 minuuttia.

4. Lisää limetinmehu, kalakastike, paloiteltu paksoi ja nuudelit. Anna kiehua vielä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

5. Tarjoa kuumana hienonnetun korianterin kanssa.

X