Reseptit

Kevyt marja-rahkahyytelökakku

Kevyesti kahvipöytään! Tämä marjahyytelökakku ihastuttaa niin maullaan kuin raikkaudellaankin. Kakun täyte on ihanan rahkainen hitusella vaniljaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostuttamiseen

  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostuttamiseen

  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • kylmää vettä,
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 sitruunan mehu

Päälle

  • 5 liivatelehteä
  • kylmää vettä,
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • noin 5 dl marjoja (vadelmia, herukoita ja mansikoita)

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Pane täytteeseen tulevat liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto maitorahkan joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Kumoa täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Pane päälle tulevat liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan. Puserra liivatelehdistä vesi pois.

Kuumenna sokeri ja desilitra vettä. Liuota liivatelehdet sokeriveteen. Lisää kaksi desilitraa kylmää vettä.

Levitä marjat täytteen päälle vuokaan. Kaada liivateliuos marjojen päälle, kun se alkaa olla munanvalkuaisen vahvuista.

Anna tortun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja nosta torttu paperin avulla tarjolle.

X