Reseptit

Kevyt punajuuri-vuohenjuustokeitto

Punajuurivuohenjuustokeitto hurmaa pehmeällä maullaan, mutta silti siinä on energiaa vain 170 kcal/annos.

Teksti:
Leena Valta

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 punajuurta
  • 1 peruna
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
  • 100 g vuohenjuustoa (rasvaa 10 %)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • (1/2–1 tl suolaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi punajuuret perunat ja juuriselleri pieniksi paloiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota pehmeäksi kattilassa. Lisää kasvikset ja paista hetki.
2. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää ruokakerma, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet.
3. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella samettiseksi soseeksi, lisää vettä tarvittaessa. Pilko keiton pinnalle vuohenjuusto ja kääntele se keiton sekaan hieman
sulaneena. Lisää suolaa tarvittaessa

Vinkki:

Nopeutat ruoanvalmistusta, jos korvaat punajuuret valmiilla punajuuriperunasoseella (500 g, esim. Pirkka). Huomaa, että sose voi olla valmiiksi suolattua

X